Den Danske Urmagerskoles 125-års jubilæum

Arkivfoto. Urmagerskolen i Ringsted.
Arkivfoto. Urmagerskolen i Ringsted. Foto: Benjamin Kürsten, Polfoto

H.K.H. Prinsesesse Marie deltager torsdag den 30. oktober 2014 i fejringen af Den Danske Urmagerskoles 125-års jubilæum.

Under besøget vil Prinsesse Marie besigtige skolen samt opleve arbejdende værksteder ved stedets elever. Ved jubilæuet deltager også undervisningsminister Christine Antorini. 

125-års jubilæet finder sted på Den Danske Urmagerskole, der siden 1965 har haft til huse i Ringsted. Uddannelsen som urmager foregik tidligere ved mesterlære, men på opfordring af Urmagerlauget blev der i 1989 oprettet en uddannelse med inspiration fra England, hvor teori og teknisk tegning kombineres med den praktiske oplæring. Urmagerfagets grundlæggende håndværk er flere århundrede år gammelt, og er løbende blevet tilpasset nye udviklinger inden for faget, eksempelvis 1970’ernes indførsel af quartz-teknologi. Der uddannes årligt 15-20 nye urmagere til den danske og udenlandske branche. 

Prinsesse Marie deltager i sin egenskab af protektor for Copenhagen Jewellery & Watch Show og ankommer til Den Danske Urmagerskole på Zealand Business College i Ringsted kl. 14.40.

 
Yderligere oplysninger

Læs mere om H.K.H. Prinsesse Marie.

Læs mere om jubilæet.