H.K.H. Benediktes 70-års fødselsdag

H.K.H. Prinsesse Benedikte, 2013
H.K.H. Prinsesse Benedikte, 2013 Foto: Christina Hauschildt

H.K.H. Prinsesse Benedikte fylder tirsdag den 29. april 70 år. Fødselsdagen vil blive markeret på slottet i Berleburg, hvor H.H. Prins Richard er vært ved en festmiddag for familie og venner fra Danmark og Tyskland. Blandt gæsterne vil være Regentparret og Dronning Anne-Marie.

Fredag den 2. maj afholder Prinsesse Benedikte følgende arrangementer i Christian VIII’s Palæ, Amalienborg:

Kl. 11.00 
Modtagelse af repræsentanter for Dronning Isabella Fonden, der vil overrække et portræt af Prinsesse Benedikte, malet af Lars Physant.

Kl. 13.30 
Reception for familie og venner samt repræsentanter for Hoffet.

Kl. 16.30 

Reception for repræsentanter for det officielle Danmark samt for Prinsessens protektioner. Regentparret og Dronning Anne-Marie deltager.

PRESSEINFORMATIOM

Gå venligst til Presse.

OM DRONNING ISABELLA FONDEN

Dronning Isabella Fonden blev stiftet i Madrid den 5. juni 2002 på initiativ af den daværende danske ambassadør Christopher Bo Bramsen. Fondens primære formål er at fremme, sponsorere og finansiere danske kulturelle aktiviteter i Spanien.

Fonden har taget sit navn efter Kong Christian II’s dronning, der som Prinsesse Isabella af Kastilien kom til København i 1515. Med sin europæiske baggrund og uddannelse medvirkede hun til at sætte sit præg på datidens danske kulturliv og skabe interesse i Danmark for landene mod syd. Dronning Isabella var på denne måde med til at åbne vejen for de kulturelle kontakter mellem Danmark og Spanien.

Dronning Isabella er begravet i Sankt Knuds Kirke i Odense.

Fondens nuværende formand er den danske generalkonsul i Barcelona, hr. Lau K. Andersen.  
Prinsesse Benedikte har været fondens protektor siden stiftelsen i 2002.