Prinsgemalen donerer overskud fra salg af næsehornsskulpturer til WWF

H.K.H. Prinsgemalen overrakte i dag en check på 198.000 kr. til generalsekretær Gitte Seeberg, WWF, på baggrund af salg af næsehornsskulpturer.

H.K.H. Prinsgemalens næsehornsskulptur.
H.K.H. Prinsgemalens næsehornsskulptur. Foto: Galleri Nørballe ©

Prinsgemalens skulptur af et næsehorn er støbt på et bronzestøberi i Norditalien og har i perioden 24. maj - 23. august 2015 været udstillet på Galleri Nørballes 'Åbent hjerte'-udstilling. Det har været muligt at købe skulpturen af næsehornet på Galleri Nørballe og online, og det har fra begyndelsen været Prinsgemalens ønske at overskuddet skulle doneres til WWF. I forbindelse med salget blev der i alt støbt 99 næsehornsskulpturer, som alle er blevet solgt. 

"Jeg syntes, dette var en god mulighed for at bruge kunst til at sætte fokus på næsehornet, som er et meget truet dyr. Jeg er netop hjemvendt fra en rejse til Vietnam sammen med WWFs generalsekretær, hvor vi så skelettet af Vietnams sidste næsehorn, der blev fundet dræbt for fem år siden. Det var meget sørgeligt at se. Dog lever der stadigvæk næsehorn i Himalaya-området, omkring Indien og Nepal, i Indonesien og i Afrika. Dem skal vi passe på. Jeg er glad for, at mine skulpturer er solgt, og jeg nu kan give WWF næsten 200.000 kr. som bidrag til deres vigtige arbejde for at redde næsehorn”, udtalte H.K.H. Prinsgemalen i forbindelse med donationen.

Køberne har udover en nummereret skulptur modtaget et personligt certifikat, underskrevet af Prinsgemalen. 

WWF sætter fokus på at redde næsehornet ved at: 

  • Opfordre til strengere straffe til krybskytterne i Afrika samt til opkøberne i Asien. 
  • Uddanne parkvagter til at patruljere i parker, hvor der lever næsehorn. 
  • Laver informationskampagner særligt i Vietnam om, at horn fra næsehorn ikke kan helbrede sygdomme. 
Yderligere oplysninger

Læs mere om WWF.

Læs mere om H.K.H. Prinsgemalen.

Presseinformation

Pressekontakt ved WWF

Kommunikationschef Charlotte Brix Andersen tlf.: 31 72 85 60 eller e-mail: c.brix@wwf.dk