H.K.H. Kronprinsessens billeder fra Etiopien

1_63.jpg

H.K.H. Kronprinsessens billeder fra Etiopien

H.K.H. Kronprinsessen er netop vendt hjem fra en rejse med udviklingsministeren til Etiopien, hvor de blandt andet besøgte Hitsats-flygtningelejren, som huser flygtninge fra Eritrea. I dag har Hendes Kongelige Højhed delt nogle af sine egne billeder samt betragtninger fra rejsen til Etiopien på Kongehusets Instagramprofil. 

Livet i en flygtningelejr skal ikke kun handle om at overleve. Man skal også have mulighed for at udvikle sig. Samarbejdet mellem Dansk Flygtningehjælp, Norsk Flygtningehjælp og lokale myndigheder har gjort det muligt at bygge en skole for børn og unge fra flygtningelejren Hitsats og fra det lokale værtssamfund - til gavn for alle. Det er vigtigt, at flygtningebørn og -unge kan fortsætte deres skolegang på trods af flugten og opbruddet fra deres hjemland. Uddannelse giver håb og er nøglen til at kunne forfølge sine drømme.

Foto: 
H.K.H. Kronprinsessen ©

img_1408.jpg

H.K.H. Kronprinsessens billeder fra Etiopien

Med Dansk Flygtningehjælps store indsigt i udfordringerne for unge flygtninge tilbyder organisationen et 'Catch-Up'-program. Det går ud på at understøtte de unge i at indhente det undervisningsforløb, der er gået tabt under deres flugt og dermed sikre, at de unge ikke kommer bagud og er mere motiverede for at uddanne sig på et så højt niveau som muligt.

Foto: 
H.K.H. Kronprinsessen ©

2_56.jpg

H.K.H. Kronprinsessens billeder fra Etiopien

Jeg blev dybt rørt og ydmyg over at møde Beri. En kvinde, som er flygtet fra Eritrea til Etiopien med sine tre børn. Mange uledsagede børn er kommet alene over grænsen til Hitsatslejren, og det har givet ekstra udfordringer at sikre beskyttelse af disse børn. En af løsningerne har været at finde plejefamilier blandt flygtninge. På trods af, at hun er eneforsørger for sine egne børn, har Beri fundet et stort medmenneskeligt overskud til at påtage sig rollen som værge for to uledsagede børn - børn der stod helt alene i verden. De børn mødte mig med stor nysgerrighed, og det vidnede om tryghed. Beri er kvinden på bagerste række, nummer to fra højre, og her ser vi hende sammen med sine fem børn og naboen og hendes børn.

Tak, fordi De ville følge med.

Foto: 
H.K.H. Kronprinsessen ©

28. marts 2019|Galleri