15. august 2018|Programpunkt
Facebook
Følg Kongehuset på Facebook
Instagram
Kongehuset på Instagram
4831
DET DANSKE KONGEHUS
🇩🇰🇬🇧 I Drapers' Hall i London var H.M. Dronningen i onsdags æresgæst ved en gallamiddag i anledning af 60-års jubilæet for "The Anglo-Danish Society's Scholarship Programme". Udover Dronningen deltog blandt andre også H.K.H. Hertuginden af Gloucester, der er født i Odense og i dag er medlem af den kongelige familie i Storbritannien.
Selskabets velgørenhedsprogram har til formål at yde økonomisk støtte til både danske og britiske studerende i henholdsvis Danmark og Storbritannien. Det første stipendium blev uddelt i 1959, og programmet kan derfor i år fejre 60-års jubilæum.
Under arrangementet var der en række indslag i form af underholdning ved blandt andre militære trommeslagere og unge operasangere fra London Royal Opera House. 📸 The Anglo-Danish Society ©
9006
DET DANSKE KONGEHUS
🎁 6. december 🎁
Nissendrengen skal finde det perfekte sted at sætte kanen i gang. Et sted, hvor der er blevet fløjet meget gennem tiden, er i en pavillon bag Christian VII’s Palæ på Amalienborg. Her indrettede man engang en voliere, hvor eksotiske fugle baskede med vingerne.
Derfor synes nissen, at det er et oplagt sted at sætte kanen i gang fra. Men kanen kan ikke starte, så der udtænkes nogle kreative tanker. Det må nissedrengen lige sove på, så vi andre må vente med at høre om planerne til i morgen. 📸 Keld Navntoft, Kongehuset©️
7309
DET DANSKE KONGEHUS
Traditionen tro havde Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen i dag inviteret Mary Fondens samarbejdspartnere til glögg og æbleskiver i Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg.
Mary Fonden har siden etableringen i 2007 arbejdet målrettet på at bekæmpe social isolation ved at udvikle, etablere og drive projekter i samarbejde med NGO’er, fonde og virksomheder. Ved dagens julereception ønskede Hendes Kongelige Højhed og fondens medarbejdere glædelig jul og sagde tak for samarbejdet i 2019 til de mange samarbejdspartnere. 📸 Steen Brogaard ©
8241
DET DANSKE KONGEHUS
🎁 5. december 🎁
I Hendes Majestæt Dronningens værkstedshus bliver klassisk snedkerhåndværk holdt i live og udviklet i en ombygget hestestald bag Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.
Værkstedet er det perfekte sted for nissedrengen at bygge en kane, der kan transportere ham rundt til de slotte, der er indtegnet på ”Nissernes Danmarkskort”. For nissedrengen er overbevist om, at resten af nissefamilien må være spredt ud over hele landet, da de sidste jul aldrig fik aftalt, hvor julen i år skulle holdes.
Så med lidt henlagt egetræ fra Fredensborg Slotspark går nissen i gang med at snedkerere en fin kane, hvor der er plads til ham selv og resten af familien. 📸 Keld Navntoft, Kongehuset©️
7647
DET DANSKE KONGEHUS
🇩🇰🇲🇨
I dag har H.K.H. Kronprinsessen besøgt regionen Yogyakarta i Indonesien, der er det eneste tilbageværende monarki og sultanat i landet. På Kraton Palace havde Sultan Hamengku Buxono X og Dronning Ratu Hemas således inviteret Kronprinsessen på en frokost.
Besøget i regionen fandt sted i anledning af Hendes Kongelige Højheds rejse i Indonesien sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn. Dagens program i Yogyakarta startede med et besøg på et offentligt sundhedscenter, der er et eksempel på en generel forbedring af Indonesiens sundhedsdækning. FN’s Befolkningsfond (UNFPA), som Kronprinsessen er protektor for, samarbejder med myndigheder og forskningsinstitutioner om at undersøge, hvordan graviditets- og fødselsydelser og den generelle adgang til prævention fungerer i praksis. I den forbindelse deltog Hendes Kongelige Højhed og ministeren under besøget i en dialog om pigers og kvinders seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.
Som det sidste punkt på rejsen til Indonesien mødte Kronprinsessen sammen med udviklingsministeren indonesiske religiøse ledere. Omdrejningspunktet for mødet var en dialog om familieplanlægning. FN’s Befolkningsfond sætter ind gennem blandt andet ekspertbistand til religiøse rådgivere for at forbedre mænds viden om familieplanlægning.
14460
DET DANSKE KONGEHUS
Majestætisk toner templet Borobudur frem på en bakketop på hovedøen Java i Indonesien. I morges, før dagens programpunkter begyndte, besøgte H.K.H. Kronprinsessen det historiske monument, der stammer fra det 8. og 9. århundrede.
Templet er verdens største buddhistiske tempel og består af fem firkantede terrasser med tre cirkulære platforme. I flere hundrede år var templet gemt væk under vulkansk aske, men i 1814, da Java var under britisk kontrol, besluttede en guvernør at undersøge, hvor det mystiske tempel befandt sig. På den tid eksisterede templet kun gennem historier og legender fra de lokale beboere. Men efter to måneders søgen, og efter at have fældet træer og gravet en masse jord væk, fandt et hold på 200 mænd endelig Borobudur. Monumentet blev restaureret med UNESCO’s hjælp i 1970'erne, og siden er stedet blevet besøgt af folk fra hele verden. I 2015 besøgte H.M. Dronningen og Prins Henrik Borobudur, og i dag var det så Kronprinsessen.
10143
DET DANSKE KONGEHUS
🎁 4. december 🎁
Når en nisse skal på julerejse, har en nisse brug for et ordentligt transportmiddel. Derfor tænker nissedrengen, at han må kunne finde noget brugbart i Hendes Majestæt Dronningens garageanlæg. For den bilglade nissedreng falder blikket hurtigt på den 61 år gamle Rolls-Royce, der er flagskibet blandt Kongehusets biler og som går under navnet Store Krone. Med en tophastighed på 190 km/t og en accelerationstid på 12,9 sekunder tænker nissedrengen, at det er muligt at komme rundt til de slotte, der er indtegnet på ”Nissernes Danmarkskort”. Men når man er en lille papnisse, går det ikke så let at starte en avanceret bil fra 1958. Julerejsen må derfor foregå på en mere klassisk måde. Derfor er der kun ét sted på Amalienborg, hvor nissedrengen kan søge efter et passende transportmiddel. Hvor det er, må vi vente med at finde ud af til i morgen. 📸 Keld Navntoft, Kongehuset ©
8344
DET DANSKE KONGEHUS
🇩🇰🇲🇨
På midten af hovedøen Java i Indonesien ligger det kendte tempelkompleks Borobudur, og ved foden af dette kulturelle nationalikon blev 70-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indonesien indledt her til aften. Det skete ved en middag, hvor H.K.H. Kronprinsessen var æresgæst og holdt tale.
I 2020 er det 70 år siden, at de to lande indgik diplomatiske forbindelser, og ved middagen, der var arrangeret af den danske ambassade i Indonesien, var der sammensat en dansk-indonesisk menu af kokken Per Thøstesen. Som underholdning opførte den danske balletdanser Alban Lendorf blandt andet en pas de deux sammen med den indonesiske balletdanser Wenny Halim. Hun har studeret ballet i Danmark, og således var også underholdningen et mix af danske og indonesiske traditioner.
Kronprinsessen vil i morgen besøge Borobudur, som Hendes Majestæt Dronningen og Prins Henrik også besøgte sammen under det danske statsbesøg i Indonesien i 2015.
7130
DET DANSKE KONGEHUS
🇩🇰🇺🇳🇲🇨
Peacumber Coffee i byen Yogyakarta er ikke som alle andre cafeer i Indonesien. For ved siden af kaffemaskiner, stole og borde er der opstillet en mobil sundhedsklinik, som er et af FN’s Befolkningsfonds tiltag til fordel for adgang til prævention i Indonesien.
Som protektor for UNFPA besøgte H.K.H. Kronprinsessen i dag sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn og eksekutivdirektør Natalia Kanem cafeen, hvor der tilbydes gratis adgang til information, sundhedsydelser og prævention. Under Hendes Kongelige Højheds besøg ved den mobile klinik på Peacumber Coffee indgik Kronprinsessen, udviklingsministeren og eksekutivdirektøren i en dialog om SRSR-information rettet mod unge. SRSR betyder pigers og kvinders seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder og er et hovedfokus for FN’s Befolkningsfond.
6815
DET DANSKE KONGEHUS
På min rejse i Indonesien sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn har vi følgeskab af Natalia Kanem, der er eksekutivdirektør i FN’s Befolkningsfond (UNFPA), som jeg har været protektor for siden 2010. Hun er en vigtig aktør og en ildsjæl inden for pigers og kvinders rettigheder, og jeg har det privilegium at følge hendes globale arbejde på tætteste hold. Vores program giver os alle indblik i det arbejde, som UNFPA sammen med blandt andre Danmark udretter. Et godt eksempel på arbejdet er vores besøg i morges hos en indonesisk forening for jordemødre, hvor UNFPA er med til støtte initiativer med uddannelse af jordemødre, så flere af dem kan være opmærksomme på risikoen forbundet med graviditet og fødsel, især blandt teenagemødre og kvinder, der er omskåret. Helt konkret er UNFPA med til at opgradere jordemoderuddannelsen, og så går fonden i dialog med religiøse ledere.