Besøg på Søværnets Operative Logistiske Støttecenter

Støtteskibet Esbern Snare.
Støtteskibet Esbern Snare. Foto: POLFOTO

H.K.H. Prinsgemalen besøger fredag den 22. februar Søværnets Operative Logistiske Støttecenter.

Søværnets Operative Logistiske Støttecenter Frederikshavn er del af Flåden og står bl.a. for service og vedligeholdelse af Flådens skibe.

Prinsgemalen skal under besøget besigtige Kongeskibet Dannebrog og støtteskibet Esbern Snare, der har basehavn i Frederikshavn.

Prinsgemalen modtages af Garnisionskommandant, kommandør Per Frank Hansen.

Klokken 14.15 besigtiges Kongeskibet, der traditionelt ligger på værft i Frederikshavn i vinterhalvåret i forbindelse med klargøring til den kommende sejlsæson. Under besøget vil Prinsgemalen se forårsklargøringen af Kongeskibet, der i øjeblikket ligger i vandet på flådestationen.
 
På Esbern Snare får Prinsgemalen rundvisning, der afsluttes på det såkaldte flexdæk, der bla. benyttes  i forbindelse med tilbageholdelse af pirater. Esbern Snare deltog i 2010-2011 i en NATO-ledet piratmission ud for Afrikas Horn og Somalia. Prinsgemalen får en orientering om antipirat-operationer af chefen for støtteskibet Esbern Snare, kommandørkaptajn Henrik Holck Rasmussen og efterfølgende en rundvisning på støtteskibet. 

Som afslutning på besøget kører Prinsgemalen fra flexdækket, direkte ind på kajen.
Besøg i Frederikshavn

I forbindendelse med besøg i Frederikshavn aflægger Prinsgemalen ligeledes besøg ved Nordstjerneskolen kl. 16.00 og deltager i Frederikshavn Teaterforenings aftenarrangement kl. 20.00.

Link

Læs mere om SOLS - Søværnets Operative Logistiske Støttecenter.

Presseinformation

PRESSEKONTAKT VED FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Kommunikationsmedarbejder Bente Schjønning, tlf.: 98 45 51 92 eller e-mail: bens@frederikshavn.dk.