”Fra viden til vaner” og Børnehjertefondens forskningslegater

H.K.H. Kronprinsessen med Børnehjertefondens Performance Team, 2012.
H.K.H. Kronprinsessen med Børnehjertefondens Performance Team, 2012. Foto: Børnehjertefonden

H.K.H. Kronprinsessen igangsætter det nye sundhedsprojekt ”Fra viden til vaner” og uddeler Børnehjertefondens forskningslegater.

Kronprinsessen besøger torsdag den 3. oktober kl. 10.00 daginstitutionen Koglehuset i Holstebro og er her med til at sætte sundhedsprojektet ”Fra viden til vaner” i gang. Under sit besøg får Kronprinsessen lejlighed til at hilse på institutionens børn og høre om sundhedsprojektet, der er et samarbejde mellem Børnehjertefonden, Hjerteforeningen og Holstebro Kommune. Kronprinsessen deltager i sin egenskab af protektor for Hjerteforeningen.

Efter besøget i Koglehuset vil Kronprinsessen uddele Børnehjertefondens forskningslegater i Musikteatret Holstebro til tre forskere, som bedriver videnskabeligt arbejde inden for hjertesygdomme, der rammer børn. Herefter vil Børnehjertefondens Performance Team sammen med professionelle dansere opføre showet ”Dancing for a cause”. Journalist Thomas Aue Sobols læser dernæst op fra sin kommende børnebog ”Kære Albert”, som er støttet af Børnehjertefonden.

Sundhedsprojektet ”Fra viden til vaner” involverer videreuddannelse af det pædagogiske personale, nye formidlingsinitiativer samt oplysende børneteater, der skal øge sundheden blandt de yngste børn i Holstebro Kommune. 

Samarbejdet mellem Hjerteforeningen, Børnehjertefonden og Holstebro Kommune indebærer desuden projekter blandt unge på kommunens erhvervsskoler samt projekter med fokus på optimeret rehabilitering for hjertepatienter. Samarbejdets overordnede sigte er at skabe en best practice-model for nonprofitorganisationers bidrag til udviklingen af de kommunale sundhedstilbud.

Yderligere information
Se fotos fra besøget og legatuddelingen. 
 

Læs mere om H.K.H. Kronprinsessens protektioner.

Læs mere om Børnehjertefonden.

 

Læs mere om Hjerteforeningen.

Presseinformation

PRESSEKONTAKT VED HJERTEFORENINGEN

Projektleder Lars Hübertz, tlf.: 29 29 12 11 eller e-mail: lhubertz@hjerteforeningen.dk.