Kronprinsessen på Hjerteforeningens velgørenhedsfrimærke

Kronprinsessen ved afsløringen af velgørenhedsfrimærket.
Kronprinsessen ved afsløringen af velgørenhedsfrimærket. Foto: Jacob Boserup/Hjerteforeningen, Polfoto

I sin egenskab af protektor optræder H.K.H. Kronprinsessen på dette års velgørenhedsfrimærke fra Hjerteforeningen.

Velgørenhedsfrimærket blev afsløret søndag den 10. juni af Kronprinsessen og fotografen bag portrættet, Steen Evald. Overskuddet af salget går ubeskåret til foreningens mærkesager.  

”Hjertekarsygdom er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark. Som protektor for Hjerteforeningen håber jeg, at årets velgørenhedsfrimærke kan være med til at kaste mere lys på denne kedelige statistik. En statistik, der skal gøres noget ved, og det kræver, at vi gennem forskning får mere viden om årsagen til og behandlingen af hjertekarsygdomme,” udtaler Kronprinsessen om baggrunden for sit protektorat af Hjerteforeningen og afbildning på årets velgørenhedsfrimærke.

Velgørenhedsfrimærket støtter blandt andet forskning i kvinders hjertekarsygdomme. Hjertekarsygdomme rammer lige så hyppigt kvinder som mænd, men som statistikkerne ser ud i dag, har mænd større chance for at overleve.

Kronprinsessen har siden 2005 været protektor for Hjerteforeningen og er også livsvarigt medlem af bestyrelsen for Kronprinsesse Marys hjertefond, som støtter forskning i hjertekarsygdomme blandt kvinder.

 
Hjerteforeningens velgørenhedsfrimærke
HjerteforeningenFrimærke
Yderligere information

Læs mere om Hjerteforeningens arbejde og velgørenhedsfrimærket her.