Navngivning af A.P. Møller-Mærsk containerskib

Det nye A.P. Møller-Mærsk containerskib, Majestic Maersk.
Det nye A.P. Møller-Mærsk containerskib, Majestic Maersk. Foto: Thomas Lekfeldt, Scanpix

Kronprinsparret er onsdag den 25. september til stede ved navngivning af nyt A.P. Møller-Mærsk containerskib ved Langelinie, København, hvor H.K.H. Kronprinsessen vil forestå navngivningen.

Kronprinsessen forestår kl. 10.00 den officielle navngivning af det nye containerskib, der vil få navnet Majestic Mærsk. Efter navngivningen vil det være muligt for interesserede at gå ombord på skibet, som kan huse mere end 18.000 containere på 20 fod. 

Containerskibet, der hører til blandt verdens største af sin slags i den såkaldte Tripe-E-klasse, vil fremover sejle mellem Europa og Asien. På sin rute anløber skibet 14 forskellige havne heriblandt Aarhus Havn, hvorfra en større del af Danmarks landbrugseksport udskibes.

Der skal i alt fremstilles 20 Triple-E-skibe, som på trods af deres størrelse skal udlede mindre CO2 i forhold til den gennemsnitlige rute mellem Asien og Europa. Mere end 40.000 personer har købt billet til at se skibet, der ligger til havn ved Langelinie frem til den 29. september, hvorefter der sejles mod Gøteborg.

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Se video hvor H.K.H. Kronprinsessen navngiver nyt A.P. Møller-Mærsk containerskib.

Se fotos fra navngivning af nyt af A.P. Møller-Mærsk containerskib.

PRESSEINFORMATION

PRESSEKONTAKT VED A.P. MØLLER-MÆRSK A/S

Group Press Officer Mikkel Elbek Linnet, tlf.: 33 63 19 01

Presse, der ønsker at akkreditere sig, bedes kontakte PR Koordinator Helle Jakobsen, e-mail: Helle.Jakobsen@maersk.com.