Officiel åbning af jubilæet Skole i 200 år

H.K.H. Kronprinsessen deltager mandag den 3. februar 2014 i et arrangement, hvor det fejres at jubilæet "Skole i 200 år" officielt begynder.

Arrangementet finder sted i Lærerstandens Brandforsikrings lokaler i København, hvor udstillingen "Lærer for Livet" samtidig indvies. Udstillingen portrætterer markante lærerskikkelser gennem 200 år og vil blive vist flere steder i landet. Ved fejringen af jubilæumsårets begyndelse deltager blandt andre undervisningsminister Christine Antorini. 

Kronprinsessen er protektor for jubilæumsåret, der markerer 200-året for indførelsen af undervisningpligten for de danske børn. I 1814 underskrev Kong Frederik den VI en række anordninger, hvormed undervisningspligten for alle danske børn blev indført i den såkaldte almueskole, der blev forløberen til nutidens folkeskole.

I 2014 fejres skolens 200-års jubilæum med forskellige landsdækkende initiativer. Blandt andet afholdes den nationale "Skolernes Sangdag", ligesom landets folkeskoler har mulighed for deltage i temaugen "Uge 200" med et tematisk undervisningforløb, motionsdag og skolebal.

Yderligere oplysninger

Læs mere om H.K.H. Kronprinsessen.

Læs mere om protektionen.

Læs mere om jubilæet Skole 200.