Program for Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwalls officielle besøg i Danmark marts 2012

D.K.H. Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall
D.K.H. Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall Foto: Mario Testino

Program for Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwalls officielle besøg i Danmark den 24. – 27. marts 2012

Besøget tager udgangspunkt i de historiske og diplomatiske bånd mellem de to lande og vil blandt andet sætte fokus på grøn teknologi og nye muligheder for samhandel.
 

Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwalls besøg i Danmark afslutter en rejse i Norden, som Deres Kongelige Højheder foretager den 20. – 27. marts som optakt til det nært forestående diamant-jubilæum for Dronning Elizabeth. Tidligere har Prinsen af Wales besøgt Danmark i december 2009 og Norge i maj 2010. På denne nordiske tur er det Prinsens første officielle besøg i Sverige, mens det er Hertuginden af Cornwalls første officielle besøg i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark.

Programmet
Programmet opdateres løbende frem til besøget her på www.kongehuset.dk. 
Lørdag den 24. marts
Ankomst til Københavns Lufthavn

Kl. 15.30
D.K.H. Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall ankommer til Københavns Lufthavn og modtages af D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen. 
Se billeder

 

Søndag den 25. marts
Churchillparken og St. Albans Kirke
Kl. 10.17

Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall besøger Churchillparken og deltager i gudstjeneste i St. Albans Kirke (Den Engelske Kirke). Efter gudstjenesten planter Prinsen og Hertuginden et træ i Churchillparken i anledning af besøget.
Se billeder

Mandag den 26. marts
Kastellet
Kl. 10.02
Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall besøger sammen med Kronprinsparret Kastellet, hvor Prinsen og Kronprinsen lægger en krans ved monumentet for Danmarks Internationale Indsats. Deres Kongelige Højheder beser monumentet samt den evige ild, der brænder til ære for de udsendte danskere.

Herefter deltager Deres Kongelige Højheder i en reception i Kastellets nordre magasin for de danske soldater, der har tjent i Afghanistan, og deres familier.
Se billeder

Helsingør
Kl. 13.00

Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall ankommer til Helsingør og får en guidet tur gennem den gamle bydel og ser kalkmalerierne i Sct. Mariæ kirke. 

Herefter besøger Prinsen og Hertuginden Kronborg Slot og overværer en Hamlet workshop ledet af HamletScenen og Royal Shakespeare Company med unge fra teatergruppen Ragnarock.
Se billeder

Rud Rasmussens møbelværksted
Kl. 15.05

Prinsen af Wales besøger Rud Rasmussens møbelværksted på Nørrebro, København.
Se billeder

Middag i Christian VII’s Palæ, Amalienborg
Kl. 20.00

H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen afholder middag i Christian VII’s Palæ, Amalienborg, for D.K.H. Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall med deltagelse af D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og H.K.H. Prinsesse Benedikte samt inviterede gæster.
Se gæstelisten samt menuen og musikprogrammet
Se billeder
 

Tirsdag den 27. marts
Gyldenrisparken 
Kl. 10.10
Prinsen af Wales og Kronprinsen besøger Gyldenrisparken på Amager. Deres Kongelige Højheder går en tur i boligområdet, hvor de bl.a. besøger en kulstofneutral børnehave, et plejehjem og møder medlemmer fra beboerrådet.
Se billeder

Avedøreværket
Kl. 11.10

Prinsen af Wales og Kronprinsen besøger Avedøreværket og ser bl.a. et biomasse-drevet kraftværk og præsenteres for bæredygtige energiprojekter.
Se billeder

’Forbrydelsen’
Kl. 10.20

Hertuginden af Cornwall og Kronprinsessen aflægger besøg på stedet for de aktuelle filmoptagelser til DR’s tv-serie ’Forbrydelsen’.
Se billeder

Osteoporose Research Center
Kl. 11.30

Hertuginden af Cornwall og Kronprinsessen aflægger besøg på Center for Clinical and Basic Research i Ballerup og orienteres om behandling af osteoporose patienter samt ser de kliniske faciliteter.
Se billeder

VIA University College
Kl. 14.30

Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall besøger VIA University College i Horsens, hvor de præsenteres for innovativt udviklet teknologi og 3D-laboratorie samt møder britiske studerende på stedet.
Se billeder

Barritskov 
Kl. 16.00

Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall besøger det økologiske landbrug Barritskov og overværer pakning af økologiske grøntsagskasser.
Se billeder

Presseinformation og akkreditering

Læs mere under Presse

Pressemeddelelse

Læs pressemeddelelsen