HKH Kronprinsessen deltager i aktiviteter i forbindelse med FN Generalforsamlingens Special Session for ICPD i New York

H.K.H. Kronprinsessen, 2011
H.K.H. Kronprinsessen, 2011 Foto: Steen Evald

HKH Kronprinsessen deltager i aktiviteter i forbindelse med FN Generalforsamlingens Special Session for ICPD i New York.

H.K.H. Kronprinsessen aflægger besøg i New York for at deltage i en række arrangementer med fokus på pigers og kvinders seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder i forbindelse med FNs Generalforsamling.

Program

Mandag den 22. september 2014

Kl. 08.30
Kronprinsessen deltager i morgenmadsmøde med sekretariatet for High-Level Task Force for ICPD (International Conference on Population and Development), som er det internationale panel Kronprinsessen har været medlem af siden 2012. 
FN Missionen, New York

Kl. 10.00
Kronprinsessen deltager i en højniveaudialog arrangeret af Organisation of African First Ladies Against HIV/AIDS (OAFLA) og FNs Befolkningsfond, som Kronprinsessen er protektor for. Under mødet vil der blandt andet være indlæg fra FNs Generalsekretær Ban Ki-Moon. Mødet har fokus på mødres og nyfødtes sundhed, herunder seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Udenrigsminister Martin Lidegaard deltager ligeledes.
FN, New York

Kl. 13.00
Kronprinsessen overværer åbningen og debatten i FN’s 69. Generalforsamlings særlige samling om opfølgning på handlingsprogrammet for ICPD, som omhandler kvinders og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder. 
FN, New York

Kl. 18.00
Kronprinsessen holder åbningstale ved lanceringen af en ny dansk-hollandsk sponsoreret fond for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, der skal understøtte civilsamfundsaktiviteter på dette område. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen deltager ligeledes.
The Carriage House Centre, New York

Kl. 19.00
Kronprinsessen holder tale ved Women Delivers reception “Nothing About Us Without Us: Youth Driving Progress for Girls and Women”. Women Deliver, som er en international civilsamfundsorganisation, afholder i 2016 sin konference i Danmark, hvor mere end 5000 internationale deltagere forventes. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen deltager ligeledes.

Presseinformation
Se venligst pressekontakter under nyheden "Kronprinsparret i New York".