Danmarks kommuner giver fælles gave til Hendes Majestæt Dronningen

Tidligere på året besluttede Danmarks 98 kommuner samt KL at gå sammen om en fælles gave til H.M. Dronningen i anledning af 80-års fødselsdagen den 16. april 2020.

Børn fra alle kommuner har været kreative og bidraget til den særlige gave, der består af ét maleri fra hver af de danske kommuner.

Elever fra tredjeklasser har fortolket og malet under temaerne ”Dronningen” og ”Vartegn i min kommune”, og derefter har det været op til den enkelte kommune at udvælge billeder, som skulle indgå i gaven til Hendes Majestæt. Gaven skulle oprindeligt have været vist frem for Dronningen af to børn fra hver kommune dagen før fødselsdagen, men begivenheden måtte aflyses grundet coronavirus. Ved fejringen i dag vil et mindre antal børn være til stede, når Majestæten ser billederne i Riddersalen på Christiansborg Slot, men alle deltagende klasser kan følge med i en digital fejring på blandt andet Kongehusets platforme.

Efter arrangementet vil det være muligt at opleve malerierne i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot fra den 17. juni til den 30. august.