Danmarks Lungeforenings gallashow på Det Kongelige Teater

H.K.H. Kronprinsessen ankommer til Danmarks Lungeforenings gallashow på Det Kgl. Teater.
H.K.H. Kronprinsessen ankommer til Danmarks Lungeforenings gallashow på Det Kgl. Teater. Foto: Thomas Løvring

Søndag den 28. oktober 2012 overværede H.K.H. Kronprinsessen Danmarks Lungeforenings gallashow på Det Kongelige Teater i København.

I anledning af 20-året for den første lungetransplantation i Danmark, afholdt Danmarks Lungeforening i går gallashowet ”Kunsten Stiger” på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Formålet med showet var at skabe opmærksomhed om Danmarks Lungeforening og dets arbejde for sundere lunger.

Kronprinsessen blev ved ankomsten til Det Kongelige Teater modtaget af bestyrelsesformand for Danmarks Lungeforening Johannes Flensted-Jensen og havde i pausen lejlighed til at hilse på lungepatienter og deres pårørende. 

Konferenciererne ved aftenens gallashow var operasanger Joachim Knop og ambassadør for Danmarks Lungeforening, skuespiller Line Kruse. Showet bød bl.a. på ballet ved Den Kongelige Ballet og Opera ved Det Kongelige Teater samt optrædener fra sangerinde Caroline Henderson, skuespiller Martin Brygmann og skuespiller Ellen Hillingsø m.fl. 

Danmarks Lungeforening er en mere end 110 år gammel patientforening, hvis formål er at arbejde for lungesagen (sjældne lungesygdomme, Kronisk Obstruktiv Lungesygdom - KOL, astma og lungekræft). Lungeforeningens Forskningsfond støtter hvert år lungeforskning, der er med til at forbedre forebyggelse og behandling af lungesygdomme samt at skabe viden om lungerne.

Yderligere information

Læs mere om Danmarks Lungeforening.