”Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond”

Siden 1967 har ”Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond” støttet kulturelle, videnskabelige og sociale formål i form af konkrete projekter, og to gange om året uddeles donationer til omkring 60 formål i alt. Fonden blev stiftet i forbindelse med H.M. Dronningens og Prins Henriks bryllup, og kan søges to gange årligt. Den næste ansøgningsfrist er den 15. august, og efterfølgende vil de indsendte ansøgninger blive behandlet på bestyrelsens vintermøde i starten af december.  

En tidligere fondsmodtager er filminstruktøren Signe Roderik, der har modtaget støtte af to omgange til tre dokumentarfilm om ballet. I november 2016 modtog Signe Roderik 30.000 kr. til støtte af ”Bournonville Today”, der handler om Bournonvilles tradition ved Den Kongelige Ballet. Filmen viser et uddrag fra tre af Bournonvilles balletter opført af kongelige balletdansere, hvor den danske balletekspert Erik Aschengreen giver sit bud på det specielle og unikke ved disse balletter. I november 2017 modtog Signe Roderik støtte på 50.000 kr. til de to film ”Den sidste generation” og ”Når jeg danser”. Dokumentarfilmene handler henholdsvis om den sidste generation af karakterdansere på Det Kongelige Teater, hvor seeren tages med ind i balletverdenen og forklares traditionerne og bevaringen af netop disse, mens ”Når jeg danser” fortæller om børn og kreativitet på balletskolen.

Derudover har ”Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond” blandt andet støttet Danmarks Indsamlingen siden 2009 med i alt 2,6 mio. kr.


​Læs mere om fonden og ansøgningsprocessen her.