Fejring af 40-året for vedtagelse af World Heritage konventionen

H.K.H. Prinsesse Marie, 2010
H.K.H. Prinsesse Marie, 2010 Foto: Steen Brogaard

I morgen kl. 12.00 deltager H.K.H. Prinsesse Marie som protektor for Den danske UNESCO-nationalkommisionen i fejringen af 40-året for vedtagelse af World Heritage konventionen på Kronborg Slot i Helsingør.

I forbindelse med fejringen vil Prinsessen overrække priser til vinderne af skolekonkurrencen ”Arven til verden – verdensarv til fremtiden”. UNESCO-konventionen af 1972 har til formål at beskytte verdens kultur- og naturarv, og i anledning af 40-året har Ministeriet for Børn og Undervisning i samarbejde med Kulturstyrelsen under Kulturministeriet, iværksat konkurrencen blandt landets skoler. 

Børn og unge har ved hjælp af kreative, innovative og bæredygtige processer arbejdet med verdensarven inden for kategorierne spil, fortælling samt formidling. Eleverne har bl.a. udviklet brætspil, digitale spil og fortællinger om et eller flere kulturarvssteder. 

Prinsessen besigtiger sammen med børne- og undervisningsminister Christine Antorini elevernes stande, hvorefter Prinsessen forestår prisoverrækkelse til de tre vindere inden for de pågældende kategorier. 

Om Den danske UNESCO-nationalkommision
Den danske UNESCO-nationalkommission rådgiver regeringen om dansk UNESCO-politik. Nationalkommissionen har også til opgave at synliggøre Danmarks arbejde inden for de fire mandatområder; kommunikation og information, kultur, videnskab samt uddannelse. 

Yderligere oplysninger Presseinformation

PRESSEKONTAKT VED DEN DANSKE UNESCO-NATIONALKOMMISSION:

Chefkonsulent Bodil Mørkøv Ullerup, tlf.: 33 92 51 07 eller email: Bodil.Moerkoev.Ullerup@uvm.dk.