H.M. Dronningens tale ved åbningen af FDF Landslejr 2016

H.M. Dronningens tale ved åbningen af FDF Landslejr den 7. juli 2016.

H.M. Dronningen holdt tale ved FDF landslejr den 7. juli 2016. Foto: Polfoto ©

Det er mig en stor fornøjelse som protektor for FDF at åbne FDF Landslejr 2016. I har sikkert alle været spændte og fyldt af forventninger. Nu er I her og kan se frem mod ni dage i fællesskab med over 11.000 andre børn og voksne i legens univers.

FDF Landslejr 2016 sætter fokus på leg. I legen får vi et frirum, der for et øjeblik kan få os til at glemme vore udfordringer. Vi kan lade os rive med uden tanke på, hvordan håret sidder, eller hvor vi kommer fra. I legen bliver vi udfordrede, vi får nye erfaringer, og vi møder andre på en ny måde.

Legen er med til at gøre os til hele mennesker. Den ruster os til livet og giver os et ståsted at møde verden fra.

Men legen er nogle gange trængt. I hverdagen mødes børn og unge ofte af krav om at præstere, og voksne har travlt med at nå bestemte mål. Det kan gå ud over legens umiddelbare væsen, hvor fantasien, nysgerrigheden og kreativiteten får lov til at råde. I fantasien vendes virkeligheden på hovedet, hvor vi i voksenlivet nogle gange kommer til at vende fantasien ryggen. I legen træder vi ud af hverdagen og ind i vidunderlige universer, hvor vi den ene dag kan være en sørøverkonge på de syv have og den næste en linedanser, der svæver højt oppe under teltdugen.

I FDF fodrer I fantasien, og jeg er sikker på, at legen her på landslejren får frie udfoldelsesmuligheder.

Furthermore, I would like to greet all the international participants: A warm welcome to Denmark and to the FDF National Camp. You have been travelling for many hours to come to Denmark and you have probably been excited about what this big camp will be like and perhaps a bit anxious? Here, I am sure, you will feel the Danish hospitality and warmth. I wish you all a wonderful experience.

Jeg vil ønske jer alle en god lejr med minder, der varer ved. En lejr, hvor legen står centralt og hvor fællesskabet mærkes. Jeg håber, at I får ni gode dage med plads til at lege løs. På vandet, i træerne, og på jeres kreative kredspladser. En lejr, hvor nysgerrigheden og fantasien får lov at styre legen, og hvor I kommer hjem med meget mere, end I tog afsted med.

Jeg erklærer hermed FDF Landslejr 2016 for åben.