Kronprinsen mødtes med Dr. You

H.K.H. Kronprinsen og Dr. You
H.K.H. Kronprinsen og Dr. You Foto: Keld Navntoft, Scanpix

H.K.H. Kronprinsen mødtes i går den 14. maj med sydkoreaneren Dr. Tae-Yeung You, der har en helt særlig tilknytning til Danmark.

Dr. You fortalte Kronprinsen, om dengang han som ung og fattig studerende skrev et brev til den daværende Kong Frederik 9. med et ønske om at studere i Danmark. Efter nogle måneder modtog han en personlig invitation fra kongen om at komme til Danmark og blive elev i Udenrigsministeriet. 

Da hans elevtid var afsluttet vendte Dr. You tilbage til Sydkorea, hvor han blev rådgiver for den daværende præsident Park. Her blev han strategen bag den sydkoreanske landbrugsreform, som blev udformet på baggrund af ideer, han havde taget med sig fra sin tid i Danmark. Dr. You har desuden skrevet om dansk landbrug og den danske befolkning i lærebøger, samt om forholdet mellem Danmark og Sydkorea, der er publiceret i den sydkoreanske encyklopædi. 

 

Mødet mellem Kronprinsen og Dr. You fandt sted i Seoul i forbindelse med Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea, der slutter i dag.

Yderligere oplysninger

Læs mere om Kronprinsparrets program i forbindelse med det officielle besøg.

Se billeder fra det officielle besøg.