Kronprinsessen har besøgt Hjemmeværnets Bevogtningsdeling i Kosovo

H.K.H. Kronprinsessen har torsdag den 3. november 2011 besøgt Hjemmeværnets Bevogtningsdeling i lejren Novo Selo i den nordlige del af Kosovo mellem Mitrovica og Pristina. I besøget deltog ligeledes chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler og chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos.

Bevogtningsdelingen er uddannet af Hjemmeværnet og udsendt af Hærens Operative Kommando til det område, hvor danske enheder har været stationeret siden konfliktens begyndelse i sommeren 1999.

Under besøget fik Kronprinsessen, der er løjtnant i Hjemmeværnet, et indblik i bevogtningsdelingens opgaver og de vilkår, hvorunder de løses. Derudover fik Kronprinsessen en grundig orientering om situationen og vurderinger af udviklingen i Kosovo af såvel danske, tyske som franske militære chefer.

Herefter overrakte Kronprinsessen, bistået af chefen for Hjemmeværnet og chefen for Hærens Operative Kommando, ”Forsvarets Medalje” til de udsendte.

Bevogtningsdelingen har til opgave at forestå adgangskontrol, vagt og patruljering i lejren, som er hjemsted for en fransk ledet kampgruppe.

Yderligere oplysninger:
Hjemmeværnskommandoens pressevagt, tlf. 24 84 25 04.