Præsentation af bogen #Childmothers

Den 10. november 2017 er H.K.H. Kronprinsessen til stede ved UNFPA’s præsentation af bogen #Childmothers.

Arkivfoto: Under en rejse til Burkina Faso i april 2016 besøgte H.K.H. Kronprinsessen den 15-årige mor Mouniratou og hendes datter. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix ©

Bogen præsenteres på Bogforum 2017, der finder sted i Bella Center i København.

Som protektor for FN’s Befolkningsfond, UNFPA, har Kronprinsessen skrevet forordet til bogen "#Childmothers. 17 pigers historier om at blive mor som barn." Bogen portrætterer 17 piger fra fem udviklingslande, der alle er blevet mødre, da de var mellem 12 og 15 år. Under sin rejse til Burkina Faso i april 2016 besøgte Kronprinsessen én af disse unge mødre. Den unge mor var på daværende tidspunkt 15 år og boede med sin datter på to måneder hos sine bedsteforældre og tante.

Bogen er illustreret med billeder taget af fotograf Pieter ten Hoopen. Desuden indgår nogle af Kronprinsessens egne billeder.

FN’s Befolkningsfond, UNFPA, er en international udviklingsorganisation, der arbejder for at fremme kvinders, mænds og børns ret til sundhed og ligeværd. UNFPA har fokus på at sikre, at enhver graviditet er ønsket og at enhver fødsel er sikker samt at bekæmpe HIV/AIDS. UNFPA støtter programmer i mere end 150 lande og har landekontorer i over 110 lande.