H.K.H. Kronprinsen er protektor for Food Nation

H.K.H. Kronprinsen har sagt ja til at være protektor for Food Nation og deltog i dag i åbningen af Food Nation Visitor Centre i København.

Foto: Food Nation ©

Kronprinsen deltog den 22. marts 2018 i åbningen af det nye Visitor Centre hos Food Nation. Her præsenterer en interaktiv udstilling Danmarks kompetencer inden for forskning, viden og produktion af fødevarer. I centret kan besøgende bl.a. opleve en interaktiv fortællingsvæg om den danske fødevareklynges historiske udvikling, et virtual reality-område og et dynamisk dialogbord, der skal indbyde til vidensdeling og samarbejde mellem interessenter, virksomheder og organisationer på tværs af nationaliteter.

Målet med Food Nation og det nye Visitor Centre er at øge kendskabet til Danmark som ledende fødevarenation og motivere den danske fødevareklynge til at forblive en ledende føde-varenation. Food Nation vil derfor bidrage til at øge den danske fødevareeksport og synliggøre fødevareklyngens position som attraktiv arbejdsplads. 

Food Nation er et offentligt-privat partnerskab etableret i 2016 af regeringen og en række ledende private organisationer og virksomheder. Food Nation repræsenterer hele den danske fødevareklynge, som består af virksomheder og organisationer inden for primær- og forarbejdet fødevareproduktion, teknologi og udstyr, ingrediensindustrien, forskere, uddannelsesinstitutioner og restauranter. Food Nation har til formål at øge den danske fødevareeksport og skabe vækst og beskæftigelse.