Kronprinsparret er værter ved middag i anledning af C40 World Mayors Summit

Den 10. oktober 2019 er Kronprinsparret værter ved en middag i Riddersalen på Christiansborg Slot. Middagen afholdes i anledning af det internationale C40-klimatopmøde, hvor København får besøg af borgmestre, erhvervsledere og klimaeksperter fra hele verden.

Når Københavns Kommune den 9.-12. oktober er vært ved C40 World Mayors Summit, forventes hovedstaden at få besøg af op imod 80 borgmestre, 1.200 delegerede og 21.000 borgere, der i løbet af fire dage vil engagere sig i debatter og drøftelser om byernes rolle i den globale grønne omstilling. 

C40 er et netværk af 94 byer, der alle har ambitioner om at fremme arbejdet mod en bæredygtig fremtid. Netværket rummer større byer som Paris, Beijing, Washington DC, London og København, der tilsammen har mere end 700 millioner indbyggere. Den danske hovedstad er i år valgt som værtsby som følge af byens og de danske aktørers erfaring med klimaløsninger samt på grund af et større klimaengagement fra borgere og virksomheder. 

Klimatopmødet åbnede onsdag den 9. oktober ved en åbningsceremoni på Refshaleøen ved Copenhagen Contemporary, der er Københavns internationale kunstcenter. De efterfølgende dage byder programmet på forskellige arrangementer rundt omkring i byen, imens selve topmødet finder sted ved Tivolis kongrescenter.

I anledning af besøget deltager omkring 200 indbudte gæster i Kronprinsparrets middagsarrangement på Christiansborg Slot, hvor H.K.H. Kronprinsen vil holde en tale, og overborgmester Frank Jensen, som er vært ved C40-klimatopmødet, vil afholde velkomsttalen.