Kronprinsparrets Priser 2016

Kronprinsparrets Priser 2016 uddeles lørdag den 8. oktober kl. 21.00. Prisuddelingen finder i år sted på i Musikteatret Holstebro og live-transmitteres på DR1.

Her ses Kronprinsparret med sidste års vinder af Kronprinsparrets Kulturpris, teaterinstruktør Elisa Kragerup. Foto: Jakob Boserup, Bikubenfonden ©

Kronprinsparrets priser gives til ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde.

Kronprinsparret uddeler i år følgende priser:

Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner.
Kronprinsparrets Sociale Pris på 500.000 kroner.
Kronprinsparrets Stjernedryspriser á 50.000 kroner.

Prismodtagerne indstilles af to rådgivende og specialiserede komitéer, der er nedsat af Bikubenfonden efter forelæggelse for Kronprinsparret, indenfor kultur og socialt arbejde. Kronprinsparret udvælger prismodtagerne.

I år modtager musiker Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted arkitekter Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med priserne er henholdsvis at hædre og synliggøre præstationer inden for dansk, grønlandsk samt færøsk kultur og socialt arbejde. Priserne gives til en markant, yngre kunstner med internationalt potentiale, et banebrydende projekt inden for det sociale eller humanitære område, samt til to unge og talentfulde kunstnere.

Forud for prisuddelingen den 8. oktober aflægger Kronprinsparret besøg på Holstebro Rådhus og får fremvist skulpturen ”Kvinde på Kærre” på torvet ved Det Gamle Rådhus. Her vil elever fra Den Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro optræde og der vil blive fortalt om kunstværket ”Kvinde på Kærre” og skulpturens betydning for byen.