Royal Run 2020 aflyses

På grund af udbredelsen af coronavirus/COVID-19 aflyses Royal Run 2020. Samtidig er datoen for Royal Run 2021 planlagt til at finde sted den 24. maj (2. pinsedag) på tværs af Danmark og den 17. maj i Nuuk, Grønland.

Foto: Royal Run ©

På grund af udbredelsen af coronavirus/COVID-19 og følgerne heraf for samfundet blev 2020-udgaven af Royal Run i første omgang udsat fra juni til september. Men nu har en enig styregruppe besluttet, at Royal Run 2020 aflyses helt.

Årets Royal Run skulle have været den tredje udgave af løbet, der sidste år fik mere end 80.000 danskere til at snøre løbeskoene. I forbindelse med aflysningen udtaler Hans Kongelige Højhed Kronprinsen:

Royal Run har på få år udviklet sig til en dag med fest, farver og frem for alt et fantastisk løbefællesskab på tværs af landet. Tusindvis af mennesker har bakket op, både som deltagere og som tilskuere – det har været en sand folkefest. Men at samle så mange mennesker i starten af september i år virker ikke længere realistisk. Royal Run vil ganske enkelt ikke kunne afvikles i den ånd, som har kendetegnet løbet – et samlingspunkt for danskerne på tværs af alder, på tværs af kongeriget.
Jeg vil i stedet, sammen med min familie, se frem mod pinsen 2021, hvor vi forhåbentligt kan samles igen til et Royal Run, som vi kender det. Indtil da håber jeg, at alle bevarer glæden ved løb og fysisk udfoldelse.

Kronprinsen fik for nogle år siden idéen til Royal Run i anledning af sin 50-års fødselsdag. Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Tilmeldinger fra Royal Run 2020 kan overføres til næste år
Det er planen, at Royal Run 2021 afholdes i de samme byer som 2020-udgaven. De godt 70.000 personer, der lige nu er tilmeldt Royal Run 2020, vil automatisk få deres startnummer overført til 2021. Skulle man være forhindret i at deltage i 2021, kan man få pengene refunderet indtil den 8. september 2020.

Tilmeldingen til Royal Run 2021 åbner på et senere tidspunkt. Find mere information på www.royalrun.dk.