H.K.H. Kronprinsen til Grønland

Station Nord.
Station Nord. Foto: AU

H.K.H. Kronprinsen foretager den 24.-27. juni rejse til Grønland med Aarhus Universitet.

Mandag den 24. juni tager Kronprinsen og en dansk/grønlandsk delegation til Nordøstgrønland for at indvie og igangsætte Aarhus Universitets nye forskningsfaciliteter ved Zackenberg, Daneborg og Station Nord. 
 

På Zackenberg/Daneborg vil Kronprinsen indvie nye forskningsstationer. Forskningen ved Zackenberg og Daneborg har fokus på, hvordan klimaændringerne påvirker det arktiske hav og plante- og dyrelivet i Nordøstgrønland.

Sidste stop på turen bliver Station Nord, hvor første spadestik tages til en af verdens nordligste permanente forskningsstationer, der forventes at stå færdig i 2014. På Station Nord vil forskningen være koncentreret om, hvordan klimaændringer påvirker de atmosfæriske, oceanografiske, biologiske og geologiske processer i det arktiske område.

Med i delegationen er minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Morten Østergaard, Grønlands minister for Uddannelse, Forskning og Nordiske Anliggender Nick Nielsen, bestyrelsesformand i Aage V. Jensens Fond Leif Skov, bestyrelsesformand i Villum fonden Lars Erik Kann-Rasmussen, leder af Aarhus Universitets nye arktiske forskningscenter (Arctic Research Center), professor Søren Rysgaard og rektor på Aarhus Universitet Lauritz B. Holm-Nielsen.

Forskningsfaciliteterne er bygget med donationer fra Aage V. Jensens Fonde og Villum Fonden.

Video

I anledning af H.K.H. Kronprinsens besøg i Grønland den 24.-27. juni 2013 vises her et videoklip fra Kronprinsen deltagelse i Siriuspatruljen i Grønland. I klippet ses de indledende forberedelser forud for turen i 2000.

 

Yderligere oplysninger

Læs mere om Aarhus Universitet