Julekalender 2019

1_1_3.jpg

1. december

Fra den 1. december og frem til juleaften er det igen i år muligt at følge med i en julekalender på Kongehusets Instagramprofil, som Hendes Majestæt Dronningen står bag. Julekalenderen vil ligeledes blive bragt i dette galleri, der løbende bliver opdateret.

Årets sidste måned har taget sin begyndelse, og samtidig starter en lang nedtælling til juleaften. På Hendes Majestæt Dronningens modtagelsesværelse på Amalienborg bladres de sidste sider i årets kalender, og Majestæten kommer i tanke om, at nissefamilien her den 1. december skal findes frem fra skuffen.

Men. Det er kun nissedrengen, der er på sin plads. Ved siden af ham ligger ”Nissernes Danmarkskort”, og det kan kun betyde, at Dronningen må sende den lille nisse ud på en julerejse gennem Danmark. Så kan han forhåbentlig finde sin familie, så det kan blive en glædelig jul igen i år.

Se video for 1. december

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

2_1_0.jpg

2. december

I Hendes Majestæt Dronningens hjem på Amalienborg står et særligt skab, hvor æsker og gavepapir er gemt væk til årets store julegaveindpakning. Nissedrengen tænker, at når et helt skab er dedikeret til jul, så må det være et naturligt sted for resten af nissefamilien at gemme sig, når de ikke ligger på deres faste plads i skabet på Dronningens modtagelsesværelse. Men der er ikke spor efter nogen nisser, så han må videre i sin søgen.

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

2_2_0.jpg

2. december

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

3_1_2.jpg

3. december

Den lille nissedreng lister rundt på Amalienborgs hemmelige gange for at lede efter sin familie, og for en kort stund har han gjort stop i en mørk trappeopgang i Christian VII’s Palæ. Trappen kaldes geheimetrappe (den hemmelige trappe), og her har palæets tjenere igennem tiden kunne bevæge sig op og ned mellem etagerne med mad og service fra køkkenet i kælderen til Taffelsalen. Her har nissen med sin familie gennem tiden fra en lav repos bag salens særlige glasmaleri fulgt med i mange middage. Før i tiden under den kongelige families middage kunne gæsterne høre musik fra et orkester, som gennem den bemalede glaslåge spillede musik for palæets gæster. Der er således tale om et ”stereoanlæg” fra 1757. Men heller ikke her er der spor efter de tre andre nisser, så nissedrengen beslutter sig for at rejse væk fra de trygge rammer på Amalienborg. 

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

3_2_0.jpg

3. december

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

4_1_0.jpg

4. december

Når en nisse skal på julerejse, har en nisse brug for et ordentligt transportmiddel. Derfor tænker nissedrengen, at han må kunne finde noget brugbart i Hendes Majestæt Dronningens garageanlæg. For den bilglade nissedreng falder blikket hurtigt på den 61 år gamle Rolls-Royce, der er flagskibet blandt Kongehusets biler og som går under navnet Store Krone. Med en tophastighed på 190 km/t og en accelerationstid på 12,9 sekunder tænker nissedrengen, at det er muligt at komme rundt til de slotte, der er indtegnet på ”Nissernes Danmarkskort”. Men når man er en lille papnisse, går det ikke så let at starte en avanceret bil fra 1958. Julerejsen må derfor foregå på en mere klassisk måde. Derfor er der kun ét sted på Amalienborg, hvor nissedrengen kan søge efter et passende transportmiddel. Hvor det er, må vi vente med at finde ud af til i morgen.

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

4_2_3.jpg

4. december

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

5_1_0.jpg

5. december

I Hendes Majestæt Dronningens værkstedshus bliver klassisk snedkerhåndværk holdt i live og udviklet i en ombygget hestestald bag Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.

Værkstedet er det perfekte sted for nissedrengen at bygge en kane, der kan transportere ham rundt til de slotte, der er indtegnet på ”Nissernes Danmarkskort”. For nissedrengen er overbevist om, at resten af nissefamilien må være spredt ud over hele landet, da de sidste jul aldrig fik aftalt, hvor julen i år skulle holdes.

Så med lidt henlagt egetræ fra Fredensborg Slotspark går nissen i gang med at snedkerere en fin kane, hvor der er plads til ham selv og resten af familien.

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

5_2_0.jpg

5. december

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

6_1_1.jpg

6. december

Nissendrengen skal finde det perfekte sted at sætte kanen i gang. Et sted, hvor der er blevet fløjet meget gennem tiden, er i en pavillon bag Christian VII’s Palæ på Amalienborg. Her indrettede man engang en voliere, hvor eksotiske fugle baskede med vingerne.

Derfor synes nissen, at det er et oplagt sted at sætte kanen i gang fra. Men kanen kan ikke starte, så der udtænkes nogle kreative tanker. Det må nissedrengen lige sove på, så vi andre må vente med at høre om planerne til i morgen.

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

6_2_1.jpg

6. december

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

01. december 2019|Galleri