Niels Bohr-konference om "En Åben Verden"

Arkivfoto. Niels Bohr.
Arkivfoto. Niels Bohr. Foto: POLFOTO

H.K.H. Kronprinsessen deltager ved åbningen af den internationale Niels Bohr-konference.

Den officielle åbning af konferencen "An Open World: Science, Technology and Society in the Light of Niels Bohr's Thoughts" finder sted i Københavns Universitets Festsal, hvor Kronprinsessen vil være til stede kl. 9.00. Ved åbningen overværer Kronprinsessen nogle af konferencens hovedtalere, heriblandt den amerikanske historiker Richard Rhodes, der står bag bøger om atomkernekraft, og analyser af fysikeren Niels Bohrs arbejde. Derudover overværer Kronprinsessen tale af generalsekretær for The International Atomic Energy Agency Yukiya Amano, som vil adressere nutidige problematikker omhandlende atomkraft.

Konferencen finder sted i anledning af 100-året for Niels Bohrs tre berømte artikler til et fysiktidsskrift, hvori han redegjorde for sin nye atomteori. Ved konferencen tages der afsæt i Niels Bohrs senere tanker, som fysikeren formulerede i et åbent brev til FN i 1950. I brevet argumenteres for nødvendigheden af en åben verden med deling af videnskabelig og teknisk viden mellem nationer set lyset i af samtidens bekymring over anvendelse af atomkraft i krigsførelse.

Ved konferencen diskuterer deltagere og oplægsholdere forestillingen om en åben verden med videnskabelig deling ud fra nutidige, globale udfordringer. Konferencen finder sted på Københavns Universitet den 4.-6. december og er arrangeret af Københavns Universitet i samarbejde med Niels Bohr Instituttet og Centre for Advanced Security Theory.

Yderligere oplysninger

Læs mere om konferencen.