Nyt projekt mod mobning

Mary Fonden og Foreningen MH24 er indgået et samarbejde at styrke trivslen i dansk børnehåndbold.

Mary Fonden og Foreningen MH24 vil samarbejde om at styrke trivslen i dansk børnehåndbold.
Mary Fonden og Foreningen MH24 samarbejder om at styrke trivslen i dansk børnehåndbold. Foto: Mary Fonden ©

Omkring 50.000 af de 6-12-årige spiller håndbold i Danmark, hvilket gør sporten til en af de mest populære blandt danske børn. Nu skal et nyt initiativ mellem Mary Fonden og  MH24 - Foreningen Mikkel Mod Mobning være med til at styrke og træne trivslen på og uden for håndboldbanen.  

”Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24 - Foreningen Mikkel Mod Mobning,” udtaler Kronprinsessen.

Tre ud af ti børn, der går til en fritidsaktivitet, har oplevet at blive holdt udenfor, og hvert 8. barn er helt stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning eller mistrivsel.

Mary Fonden har siden 2007 arbejdet med mobning og trivsel som et af tre indsatsområder, og i 2013 lancerede fonden Klubfidusen til fodbold i samarbejde med Red Barnet, DBU og TrygFonden.

Mikkel Hansen etablerede i foråret 2015 MH24 - Foreningen Mikkel Mod Mobning, der har til formål at modarbejde mobning og øge trygheden og tolerancen blandt børn og unge i sportslige, kulturelle og sociale fællesskaber. Foreningen har siden sin opstart afviklet en række håndboldcamps, hvor alle indtægter ubeskåret går til at støtte projekter, som understøtter Foreningens formål.

Mary Fonden og MH24 vil involvere øvrige samarbejdspartnere i udviklingen af projektet, herunder Red Barnet og praktikere i form af trænere. Planen er at udvikle et konkret trivselsprogram, som kan testes i sommeren 2016 og tilbydes interesserede klubber senere på året.

Yderligere oplysninger

Læs mere om projektet på Mary Fondens hjemmeside.

Læs mere om MH24.

Læs mere om H.K.H. Kronprinsessen.

Presseinformation

Pressekontakt ved Mary Fonden

Kommunikationschef Heidi Krumhardt Mortensen,  tlf.: 30 25 30 53 eller e-mail: hkm@maryfonden.dk.

Pressekontakt ved Foreningen MH24

Næstformand i bestyrelsen Claus Flensborg, tlf.: 60 16 16 00.