Åbning af udstillingen "Magtens Smykker"

Den 5. maj 2018 er H.M. Dronningen, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie til stede ved åbningen af udstillingen "Magtens Smykker" på Museet på Koldinghus.

Koldinghus Foto: Koldinghus ©

I anledning af Koldinghus' 750 års jubilæum åbner museet udstillingen "Magtens Smykker". Jubilæumsudstillingen fortæller magten og rigdommens historie fra 1268 og frem til i dag gennem kongelige smykker, medaljer og ordner. 

Udstillingens samling indholder et udvalg af danske og europæiske diademer, ringe, kæder, kroner, ordenstegn og medaljer, som blandt andet er udlånt fra det danske, svenske og britiske kongehus. 

Prinsesse Benedikte er protektor for museet på Koldinghus og vil sammen med sine søstre åbne jubilæumsudstillingen. På udstillingen vil publikum blandt andet få mulighed for at se "Bryllupsdiademet", som Dronningen, Prinsesse Benedikte og Dronning Anne-Marie alle bar ved deres bryllup. Diademet kom til den danske kongelige familie gennem søstrenes mor, Dronning Ingrid, der havde diademet fra sin mor, Prinsesse Margareta af Storbritannien. Diademet blev fremstillet i 1904 af Cartier. 

Udstillingen kan opleves fra den 6. maj til den 30. september 2018 på Museet på Koldinghus.