Afslutning af det dansk-kinesiske turismeår 2017

Som protektor deltager H.K.H. Kronprinsen den 5. december i den officielle afslutning af det dansk-kinesiske turismeår 2017 i København og den 6. december i turismeårets sidste flagskibsarrangement i Odense.

Arkivfoto: H.K.H. Kronprinsen under sit besøg i Kina den 23.-26. september 2017. Foto: Olli Geibel ©

Da Danmark i 2008 indgik en partnerskabsaftale med Kina om forskning, innovation og uddannelse, var det den største danske satsning inden for uddannelse og forskning uden for landets grænser. Da Danmark i 2017 som det første land i EU indgik samarbejde med Kina om et fælles dansk-kinesisk turismeår, sagde Kronprinsen ja til at blive protektor.

Med det formål at styrke samarbejdet mellem de to lande på turismeområdet samt at øge antallet af turister, der rejser til henholdsvis Danmark og Kina, har det dansk-kinesiske turismeår bestået af en række arrangementer og initiativer i både Kina og Danmark.

Den 5. december deltager Kronprinsen i afslutningen af det dansk-kinesiske turismeår 2017 på Det Kongelige Teater i København. Her vil Kronprinsen deltage i en frokost og overvære afslutningsceremonien samt holde tale på Gammel Scene.

Den 6. december deltager Kronprinsen i turismeårets sidste flagskibsarrangement ”Odense Illuminated” i forbindelse med fejringen af 150-året for H.C. Andersens æresborgerskab i Odense. Her vil Kronprinsen overvære et moderne danse-show på Flakhaven og tænde kunstner Bruce Munros lysinstallation ”Field of Light” i Eventyrhaven.

Lysfejringen er en markering af H.C. Andersens betydning for Odense by og en anerkendelse af det aftryk, forfatterens eventyr har sat i hele verden.