Besøg hos CocoáFair Chocolate Factory

Kronprinsen lavede flødeboller under besøget.
Kronprinsen lavede flødeboller under besøget. Foto: Christian Meyer, Kongehuset ©

H.K.H. Kronprinsen besøgte under erhvervfremstødet i Sydafrika onsdag den 4. november 2015 fabrikken CocoáFair Chocolate Factory i Cape Town.

Fabrikken  er ejet af danskeren Thor Thorøe, der stiftede den i 2011. CocoáFair Chocolate Factory er Afrikas første økologiske 'bean-to-bar' fabrik, der er baseret på socialt iværksætteri. Formålet er, at fabrikken skal være med til både at afhjælpe fattigdom og samtidig fremme bæredygtighed. Dette gøres blandt andet ved, at man på fabrikken ansætter underpriviligerede beboere fra de omkringliggende townships.

CocoáFair Chocolate Factory er stiftet under Social Food, der er inspireret af den danske andelsbevægelse. Hos Social Food får bønderne direkte adgang til vestens marked, ved at fjerne de mellemlæggende salgsled, opnår lokalbønderne større profit, hvilket er med til at styrke lokalsamfundene og muligheden for selvforsørgelse. Desuden uddannes bønderne indenfor økologisk landbrug i et forsøg på at gøre dem mere bevidste om miljøet. Virksomheden har flere projekter i Afrika, hvor køb af råvarer, bearbejdningen af dem samt forædlingen foregår.

Under besøget fik Kronprinsen blev først introduceret til virksomheden af Thor Thorøe, hvorefter han gav Kronprinsen rundvisning af fabrikken. 

Yderligere oplysninger

Læs mere om Cocoáfair.

Læs mere om Social Food.