Besøg hos Copenhagen Baby Heart og uddeling af Hjerteforeningens forskningslegater
H.K.H. Kronprinsessen besøger den 17. januar 2017 forskningsprojektet Copenhagen Baby Heart på Rigshospitalet og overrækker efterfølgende Hjerteforeningens og Børnehjertefondens forskningslegater på Hotel d'Angleterre.
I dag besøger Kronprinsessen Copenhagen Baby Heart på Rigshospitalet, som er et 2-årigt screeningsprojekt, hvor alle forældre, der føder i København, tilbydes en ultralydskanning af deres nyfødte barns hjerte inden for de første 14 dage efter fødslen.
I Danmark fødes ca. 475 børn om året med en hjertefejl. Fejlen opstår under fosterets udvikling, og ofte kender man ikke årsagen. Omkring 70% af børn med hjertefejl har brug for behandling i en eller anden form i løbet af livet, mens resten kan klare sig uden behandling. De fleste alvorlige hjertesygdomme er opdaget ved den rutinemæssige misdannelsesskanning under graviditeten i uge 18-20, men en række mindre alvorlige hjertesygdomme kan ikke diagnosticeres før fødslen.
Formålet med forskningsprojektet Copenhagen Baby Heart er derfor at få en større viden om, hvor mange børn, der fødes med hjertesygdom, samt at undersøge gevinsterne af en grundig hjerteskanning lige efter fødslen i forhold til at opdage og eventuelt behandle medfødte hjertefejl. I alt forventes ca. 30.000 nyfødte at blive skannet på Rigshospitalet, Hvidovre Hospital og Herlev Hospital, som er en del af forskningsprojektet.
Under besøget på Rigshospitalet vil Kronprinsessen blandt andet blive præsenteret for projektet og overvære en hjerteskanning af en nyfødt.
Efterfølgende deltager Kronprinsessen i Hjerteforeningen og Børnehjertefondens legatuddeling på Hotel d'Angleterre. Kronprinsessen er protektor for både Hjerteforeningen og Børnehjertefonden og overrækker i den egenskab tre forskningslegater ved arrangementet. Før legatuddelingen får Kronprinsessen mulighed for at møde en gruppe børn med medfødte hjertefejl og deres familier.