Château de Cayx – salg og produktion af vin bliver bortforpagtet

Efter 40 år, hvor H.K.H. Prinsgemalen har produceret og solgt vin fra Château de Cayx, har Prinsgemalen – efter drøftelse og sammen med familien - besluttet at bortforpagte salg og produktion af vinen til det franske firma Vinovalie.

Vinovalie er en sammenslutning af fire kooperativer og private slotte i det sydvestlige Frankrig. Det ene af vin-kooperativerne har Prinsgemalens far været med til at stifte i Cahors efter 2. verdenskrig.

Prinsgemalen har ønsket at forberede et generationsskifte i tide, hvor der ikke er det samme behov for at være direkte involveret i produktionen, og det er der mulighed for med denne aftale.

Det har været afgørende for Prinsgemalen, at der er tale om et firma, som vil fortsætte udviklingen af Château de Cayx vinen. Prinsgemalen udtaler i den forbindelse: ”Jeg er glad for denne løsning, som betyder, at produktionen af kvalitetsvin på slottet vil kunne fortsætte og sælges i hele verden.”

Vinen fra Château de Cayx vil fortsat bære Prinsgemalens navn. Distribution og salg i Danmark vil efter aftale med Vinovalie blive varetaget af de nuværende importører, mens Prinsgemalen beholder vinsalget fra sin egen butik på slottet.

Yderligere oplysninger

Læs mere om Château de Cayx.