Den kongelige families jul 2018

Marselisborg Slot Foto: Axel Schutt, Ritzau Scanpix ©

Siden Hendes Majestæt Dronningens tronbestigelse i 1972 har det været en tradition, at de store højtider er blevet fejret på Marselisborg Slot i Aarhus. Igennem alle årene har Dronningen traditionelt haft ophold på slottet i forbindelse med påsken og ofte også julen.

I år danner Marselisborg Slot endnu engang ramme om den kongelige families jul. Hendes Majestæt tager den 21. december 2018 ophold på slottet og fejrer højtiden sammen med Kronprinsfamilien samt Prins Joachim og Prinsesse Marie med børn.

I forbindelse med residensforlæggelsen vil der på Marselisborg Slot være vagtskifte ved Den Kongelige Livgarde hver dag henover julen kl. 12.00.

Marselisborg Slot
Brugsretten til Marselisborg Slot blev skænket som gave til Dronningen og Prins Henrik af Dronningens far, Kong Frederik 9. Oprindeligt var slottet dog en del af en bryllupsgave til det nygifte Tronfølgerpar Prins Christian (10.) og Prinsesse Alexandrine, som blev gift i 1898.

Aarhus by havde to år forinden erhvervet Marselisborg gods, og i forbindelse med brylluppet blev et stykke af parken skænket som en folkets bryllupsgave sammen med opførslen af det nuværende Marselisborg Slot.

I 1902 stod slottet færdigt og tjente efterfølgende som Tronfølgerparrets sommerresidens ligesom det i dag også er Dronningens sommerresidens.