H.K.H. Kronprinsen giver Polka Verner Legatet til Spot Festival

Foto: Allan Høgholm, Smukfest.dk

H.K.H. Kronprinsen, der i år modtog Polka Verner Legatet på Skanderborg Festival, giver nu legatet videre til Spot Festival.

Kronprinsen modtog legatet den 7. august på årets Skanderborg Festival og betingede sig på forhånd, at beløbet skulle videregives til støtte for dansk musik. 

Spot Festival modtager støtten på 202.158 kr. til deres arbejde med at udbrede dansk musik i udlandet.

Kronprinsen udtaler:
Det var en stor glæde for mig at modtage Polka Verner Legatet – og den er ikke mindre, når jeg nu kan give det videre til støtte for den danske rytmiske musikscene. Sammen med festivalfolkene i Skanderborg har jeg valgt Spot Festival som modtager af støtten. Spot Festival gør en fantastisk indsats for at promovere dansk musik, ikke mindst overfor udlandet - og det er en fornøjelse at kunne støtte deres arbejde, med pengene fra Polka Verner Legatet.

Yderligere oplysninger

Læs mere om overrækkelsen af Polka Verner Legatet til H.K.H. Kronprinsen

Læs mere om Spot Festival

Se fotos fra legatoverrækkelsen på Skanderborg Festival 2013.

Se Skanderborg Festivals tv-indslag fra legatoverrækkelsen.

Polka Verner Legatet

Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind stiftede Polka Verner Legatet i 2002, hvor de modtog Smukfestprisen. Stifterne valgte at bruge en del af pengene på at hylde Polka Verner, alias Finn Grunnet Sørensen, der blandt andet var trommeslager i Erling Erlang & Trio. Året efter besluttede festivalen, i samråd med Lehfeldt og Egelind, at gøre Polka Verner Legatet til en fast tradition