H.K.H. Kronprinsessen bliver protektor for Zoologisk Have København

H.K.H. Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Zoologisk Have København.

Kronprinsessen overtager protektionen efter Prins Henrik, som var havens protektor fra 1972 og frem til sin død. Prins Henrik overtog selv protektionen fra Frederik 9., og således går Kongehusets og Zoologisk Haves fælles historie langt tilbage. 

Haven blev grundlagt i 1859 i ”Prinsesse Vilhelmines Have" vest for Frederiksberg Slot, og tretten år senere fik Zoo også overdraget "Prinsesse Carolines Have". Zoologisk Have i København er dermed en af Europas ældste zoologiske haver, og har i dag over 4000 dyr fordelt på 200 forskellige dyrearter. 

København Zoo arbejder for at fremme bevarelse af naturen, og bidrager aktivt i det globale arbejde for at bevare dyrearter og naturområder. Kronprinsessen bliver med rollen som protektor indviet i København Zoos virke og store arbejde med forvaltning af dyr og naturbevarelse rundt omkring på kloden.

Det er ikke noget nyt, at medlemmer af den kongelige familie modtager dyr i gave, som kommer til Zoologisk Have. I 2001 modtog Kongehuset to elefanter af det thailandske kongehus og i 2006 modtog Kronprinsparret fire tasmanske pungdjævle af den tasmanske regering. I april åbner haven et nyt, stort anlæg til to pandaer, som Regentparret modtog i gave af den kinesiske præsident i forbindelse med et statsbesøg i Kina i 2014.