H.K.H. Kronprinsessen deltager i WHO's 67. regionalkomitémøde i Budapest

Den 11. september 2017 deltager H.K.H. Kronprinsessen i "The 67th session of the WHO Regional Committee for Europe” i Budapest, Ungarn.

H.K.H. Kronprinsessen deltog i september 2016 i ‘66th session of the WHO Regional Committee for Europe’. Foto: WHO ©

Som protektor for "WHO Regional Office for Europe" deltager Kronprinsessen den 11. september i en række møder i forbindelse med organisationens 67. regionalkomitémøde. Ved regionalkomitémødet deltager sundhedsministre, repræsentanter fra de 53 medlemsstater i WHO's Europæiske Region samt samarbejdspartnere og interessenter.

Kronprinsessen deltager blandt andet i åbningen af regionalkomitémødet og holder her tale. Under opholdet i Budapest vil Kronprinsessen desuden deltage i møde med WHO Director-General Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, der tiltrådte i juli 2017, og WHO Regional Director Dr. Zsuzsanna Jakab.

I forbindelse med opholdet i Budapest besøger Kronprinsessen også den ungarske præsidentfrue Anita Herczegh på Sándor Palace. 

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er FNs særorganisation indenfor sundhedsområdet. WHO har over 50 års erfaring med at koordinere den internationale indsats med henblik på at forbedre sundhed og levestandarder. WHO’s primære opgave er at styrke nationale og lokale sundhedssystemer samt at fremme sundheden hos regionens befolkninger i samarbejde med regeringer, NGO'er og andre partnere. De 192 medlemslande er inddelt i seks regioner. Kronprinsessen har været protektor for WHO’s regionale kontor i Europa siden 2005.

I februar 2017 modtog Kronprinsessen WHO award for sit arbejde for at forbedre den globale sundhed blandt andet ved at støtte WHO's arbejde med børn og unges sundhed og vaccinering.