H.K.H. Kronprinsessen udnævnt til præsident for WWF Verdensnaturfonden

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen er tiltrådt som præsident for WWF Verdensnaturfonden og vil fremover stå i spidsen for fondens arbejde med at bevare dyrenes levesteder og naturens mangfoldighed.

Foto: Ritzau Scanpix ©

WWF Verdensnaturfonden arbejder med at beskytte truede dyrearter og udbrede løsninger, der kan sikre en bedre fremtid for naturen og jordkloden. I 1972 tog Prins Henrik initiativ til at stifte WWF Verdensnaturfonden i Danmark, og frem til sin død var Prinsen præsident for organisationen. Nu overtager H.K.H. Kronprinsessen rollen som præsident. I den forbindelse udtaler Hendes Kongelige Højhed:

”Vi har kun én klode, og vi skal passe godt på den og dyrene, hvis vores børn og generationerne efter dem også skal have en tryg og naturrig verden at vokse op i. De projekter, som WWF Verdensnaturfonden arbejder med over hele verden, er vigtige i bestræbelserne på at bevare vores skove, koralrev og mangfoldige dyreliv, og det er afgørende, at vi i fællesskab finder nye løsninger på, hvordan mennesker kan leve i balance med naturen.” 

Gennem flere år har Kronprinsessen arbejdet aktivt med FN’s verdensmål, og med rollen som præsident for WWF Verdensnaturfonden glæder Hendes Kongelige Højhed sig til at blive en del af organisationens arbejde med at finde løsninger på de udfordringer, verden møder i forhold til naturbevarelse, beskyttelse af truede dyrearter og med at skabe mere natur.

WWF er verdens største naturbevarende organisation med mere end 6.000 medarbejdere på verdensplan. WWF arbejder på mere end 1.000 projekter i over 100 lande.