H.M. Dronningens Grønlandsakvareller indbringer 100.000 kroner til Foreningen Grønlandske Børn

Sidste år stillede Hendes Majestæt syv af sine egne akvareller til rådighed for det grønlandske postselskab TELE-POST. Hensigten var at optrykke en af akvarellerne som et særligt frimærke til fordel for et velgørende formål. Siden har frimærket indbragt over 100.000 kroner til Foreningen Grønlandske Børn.

Det var første gang, at Dronningens kunst blev optrykt som frimærker, da Hendes Majestæt sidste år stillede syv af Dronningens Grønlandsakvareller til rådighed for det grønlandske postselskab. Præsentationen af de nye frimærker fandt sted på Dronningens 78-års fødselsdag i kulturhuset Katuaq i Nuuk.

En af Dronningens Grønlandsakvareller blev udvalgt til et særligt formål. Det grønlandske postselskab udgiver hvert år ét frimærke, der sælges med et mindre tillæg. Den ekstra indtægt fra salget øremærkes til et velgørende eller kulturelt formål i Grønland. 

I sin egenskab af protektor for Foreningen Grønlandske Børn opfordrede Dronningen til, at den ekstra indtægt fra frimærkesalget skulle tilfalde foreningen, der siden 1924 har arbejdet for at skabe bedre forhold for grønlandske børn i både Danmark og Grønland.

Foreningen Grønlandske Børn modtog desuden Kronprinsparrets Sociale Pris 2018 ved uddelingen af Kronprinsparrets Priser sidste år.