Jul på H.M. Dronningens loft

Igen i år står Hendes Majestæt Dronningen bag en julekalender på Kongehusets Instagramprofil. Denne gang har Dronningen klippet og klistret en nissefamilie, der i december måned vil fortælle gemte og glemte historier om konger, dronninger, prinser og prinsesser, og om alle de spor, de efterlader sig på Kongehusets lofte.

Foto: Kongehuset ©

”Der var engang.” Sådan begynder de fleste gode eventyr, og sådan begynder årets julekalender på Kongehusets Instagramprofil også. For i dagene op til juleaften vil fire nisser i deres søgen efter risengrøden på Fredensborg Slots gamle loft finde historier frem om Kongehuset i gamle dage.     

I århundreder har Amalienborg og Fredensborg Slot været beboet af den kongelige familie, og det har sat sig sine spor. Særligt på de mange lofter og opbevaringsrum, hvor tidligere majestæters personlige ejendele er pakket ned og gemt væk for eftertiden i kasser, på hylder og i hengemte rum og sale. Fra den 1. december og frem til juleaften har Hendes Majestæt sluppet en nissefamilie, der er lavet af Dronningen, løs på loftet for at gå på jagt efter risengrøden. Her vil de i deres søgen finde ting og sager frem, der gennem tiden har været brugt af den kongelige familie. Således vil nisserne i 24 dage fortælle gemte og glemte historier.

Om nisserne finder risengrøden inden juleaften, kan man følge med i på Kongehusets Instagramprofil, der findes under profilnavnet ”detdanskekongehus”.