Julehilsen fra Kronprinsfamilien

Julen nærmer sig, og i den kongelige stald bag Christiansborg Slot har Kronprinsfamilien pyntet det store juletræ.

Julehilsen fra Kronprinsfamilien Foto: Kongehuset ©

Bag Christiansborg Slot findes to krumme, symmetriske sidefløje, der stammer fra 1746 og dermed har overlevet hovedslottets to brande i 1794 og 1884. Siden 1700-tallet har der i den ene sidefløj været indrettet stald for Kongehusets heste. I dag tæller staldens beboere 11 hvide kladruberheste, der anvendes i forbindelse med officielle begivenheder såsom statsbesøg, nytårskure, ambassadørmodtagelser, sommertogter og fødselsdage.

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen, Kronprinsessen, Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine kom i anledning af julen forbi stalden og fodrede hestene og pyntede det store juletræ. Se Kronprinsfamiliens julehilsen i videoen herunder:

Julehilsen fra Kronprinsfamilien

VIDEO: Kongehuset ©

Den Kongelige Stald-Etat med tilhørende museer er åben for offentligheden og rummer ud over selve staldområdet et karetmuseum med en samling af historiske kongelige kareter og vogne, som anvendes ved officielle begivenheder, samt kareter og vogne udelukkende til museumsbrug. Det vil være muligt for besøgende at opleve juletræet, som Kronprinsfamilien har pyntet. Stalden har åbent fra 13.30 – 16.00 hver dag undtagen mandag.