Kronprinsparret værter for svensk kongeligt besøg

Fra den 16. til 18. september 2019 er Kronprinsparret værter, når det svenske Kronprinsessepar besøger København sammen med en større svensk erhvervsdelegation.

Kronprinsparret på erhvervsfremstød i Stockholm 2017 Foto: Albert Nieboer, Ritzau Scanpix ©

Kronprinsparret vil mandag den 16. september byde Deres Kongelige Højheder Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel velkommen til Danmark. Over tre dage vil de to tronfølgerpar blandt andet besøge en række virksomheder i hovedstaden, FN-Byen samt deltage i Dansk Industris årlige topmøde.

Danmark er én af Sveriges største handelspartnere, og formålet med det svenske besøg er at styrke og udvikle de to landes relationer inden for sundhedssektoren, den grønne omstilling samt på infrastruktur- og transportområdet. Samtidig vil besøget have fokus på FN’s 17 verdensmål, som er en dagsorden, der optager både det danske Kronprinspar og det svenske Kronprinsessepar i deres arbejde.

Det er Business Sweden og Svensk Näringsliv, der leder fremstødet i København. Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen deltog i maj 2017 i et dansk erhvervsfremstød i Stockholm og stod i spidsen for en erhvervsdelegation på over 60 danske virksomheder. Under Kronprinsesse Victoria og Prins Daniels besøg vil det danske Kronprinspar deltage i dele af programmet.