Kronprinsparrets Priser 2017

Kronprinsparrets Priser 2017 uddeles lørdag den 25. november kl. 21.00. Prisuddelingen finder i år sted i Jysk Musikteater i Silkeborg og live-transmitteres på DR1.

Foto: ULRIK JANTZEN ©

Kronprinsparrets Priser gives til ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde.

Kronprinsparret uddeler ligesom tidligere år fire priser:

• Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner.

• Kronprinsparrets Sociale Pris på 500.000 kroner.

• Kronprinsparrets Stjernedryspriser á 50.000 kroner.

Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Sociale Pris bliver afsløret under showet i Jysk Musikteater i Silkeborg den 25. november. Modtagerne af Kronprinsparrets Stjernedryspriser blev offentliggjort den 19. november. Stjernedryspriserne gives for at hædre og synliggøre yngre kunstnere.

Prismodtagerne indstilles af to rådgivende og specialiserede komitéer, der er nedsat af Bikubenfonden efter forelæggelse for Kronprinsparret, indenfor kultur og socialt arbejde. Kronprinsparret udvælger prismodtagerne.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med priserne er at hædre og synliggøre præstationer inden for dansk, grønlandsk samt færøsk kultur og socialt arbejde. Priserne gives til en markant, yngre kunstner med internationalt potentiale, et banebrydende projekt inden for det sociale eller humanitære område, samt til to unge og talentfulde kunstnere.

Forud for prisuddelingen den 25. november besøger Kronprinsparret Museum Jorn i Silkeborg. Museet rummer den store personlige kunstsamling på 5.500 værker af 750 forskellige kunstnere, som Asger Jorn i sin tid donerede til Silkeborg. Museet har skiftende udstillinger af blandt andre Per Kirkeby og internationale kunstnere som Picasso, Le Corbusier, Georg Baselitz, Edvard Munch og nu Cindy Sherman.