Kronprinsparrets Priser 2018

Kronprinsparrets Priser 2018 uddeles lørdag den 24. november i Musikkens Hus i Aalborg. Prisuddelingen live-transmitteres på DR1 kl. 21.00.

Kronprinsparrets Priser 2017. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix ©

Kronprinsparrets Priser gives til ekstraordinære indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde.

Kronprinsparret uddeler ligesom tidligere år fire priser:

  • Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner.
  • Kronprinsparrets Sociale Pris på 500.000 kroner.
  • Kronprinsparrets Stjernedryspriser á 100.000 kroner.

Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Sociale Pris bliver afsløret under showet i Musikkens Hus den 24. november. Modtagerne af Kronprinsparrets Stjernedryspriser blev offentliggjort den 19. november. 

Prismodtagerne indstilles af to rådgivende og specialiserede komitéer, der er nedsat af Bikubenfonden efter forelæggelse for Kronprinsparret, indenfor kultur og socialt arbejde. Kronprinsparret udvælger prismodtagerne.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med priserne er at hædre og synliggøre præstationer inden for dansk, grønlandsk samt færøsk kultur og socialt arbejde. Priserne gives til en markant, yngre kunstner med internationalt potentiale, et banebrydende projekt inden for det sociale eller humanitære område, samt til to unge og talentfulde kunstnere.

Forud for prisuddelingen den 24. november besøger Kronprinsparret Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg. Her vil Kronprinsparret blive introduceret til bygningen og museets samling og vil blandt andet blive vist rundt i museets udstilling. Deres Kongelige Højheder vil få forevist eksperimentelle og traditionelle værker fra internationale kunstnere heriblandt museets aktuelle udstilling af den tysk-indiske kunstner Tino Sehgal, som udelukkende består af levende mennesker og Trampedach-udstillingen, der viser et bredt udvalg af kunstnerens væsentligste værker fra 1960’erne og 1970’erne.