Kulturnatten 2016

Fredag den 14. oktober er der kulturnat i København, hvor også De Kongelige Stalde og Snedkerværkstedet på Amalienborg holder længe åbent.

Omkring 6000 gæster besøgte De Kongelige Stalde ved Kulturnatten 2015.
Omkring 6000 gæster besøgte De Kongelige Stalde ved Kulturnatten 2015. Foto: Nicolai Perjesi, POLFOTO ©

I anledning af kulturnatten 2016 holder De Kongelige Stalde på Christiansborg Slot længe åbent fra kl. 18.00 - 24.00 for besøgende. Staldene, der er fra 1745, huser både heste, gallakareter og hestekøretøjer. Blandt kareterne i stalden er Guldkareten, der anvendes ved nytårskurene og ved større arrangementer.

På den oplyste ridebane i Ridebaneanlægget kan de besøgende opleve opvisning. Kl. 19.00 - 19.20 er der opvisning med heste fra De Kongelige Stalde, mens Staldmesteren fortæller om hestenes træning og historien bag den Kongelige Stald-Etat. Dernæst er der opvisning med kareter, heriblandt museumskareter. Kl. 19.20 - 19.50 kommer Gardehusarerregimentets Hesteeskadrones opvisningshold med 17 heste.

Snedkerværkstedet på Amalienborg holder åbent kl. 18.00 - 22.00. Her kan gæsterne få et kig ind bag murene og se, hvor de kongelige møbler repareres og fremstilles. Værkstedshuset ligger bag Christian VIII's Palæ i en tidligere stald, hvilket man stadig kan se.

Amalienborgmuseet og Christiansborg Slot

Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg holder ligeledes åbent på årets Kulturnat fra kl. 18.00 - 24.00. Udover museets faste udstilling af eksempelvis salene, der står genindrettet som i 1700- og 1800-tallet, kan besøgende opleve udstillingen 'Fra Kongehusets gemmer', hvor mere end 2000 genstande fra Kongehusets depoter er udvalgt af H.M. Dronningen sammen med kurator Elisabeth von Buchwald. Derudover opføres i løbet af aftenen klassiske musikstykker i museets Havesal.

I De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot er der mulighed for at besøge lokalerne. Fra kl. 19.00 - 22.00 vil der være koncerter med Den Kongelige Livgardes Musikkorps, som fremfører taffelmusik i Riddersalen. Hele aftenen i gennem kan man støde på skuespillere, som opfører små scener fra Christian VII's hof. Derudover er der åbent i Det Kongelige Festkøkken, Slotsruinerne og i Christiansborg Slotskirke, hvor gæsterne kan opleve seks forskellige koncerter i aftenens løb.