Lancering af Fri for Mobberi til vuggestuer og dagpleje

H.K.H. Kronprinsessen lancerede tirsdag den 24. maj 2016 Fri for Mobberi til vuggestuer og dagpleje. Det blev markeret med et besøg til Vallensbæk Kommune, hvor Kronprinsessen besøgte den integrerede daginstitution Stien og legestuen Sydstjernen, hvor dagplejere og dagplejebørn ugentligt mødes og leger.

Lancering af Fri for Mobberi til vuggestuer og dagpleje Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix

Fri for Mobberi er et antimobbeprogram som Mary Fonden og Red Barnet står bag, og det har til formål at styrke børnefællesskaber og forebygge mobning. Initiativet består af en kuffert med pædagogiske redskaber, der skal gøre det nemmere at tale med børn om mobning. Den nye kuffert til dagpleje og vuggestuer indeholder blandt andet et aktivitetshæfte, bøger, små bamser og plakater, og Kronprinsessen fik under sit besøg demonstreret, hvordan børnene bruger kuffertens indhold i hverdagen.

Kronprinsessen blev ved ankomst modtaget af blandt andre Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk Kommune, og Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær i Red Barnet. Efter velkomsttaler fremviste dagplejebørn nogle af de rytmiske lege, som den nye Fri for Mobberi-kuffert består af, og Kronprinsessen sang selv med på sangen "Bamseven". Herefter besøgte Kronprinsessen daginstitutionen Stien, hvor vuggestuebørn og pædagoger præsenterede et Fri for Mobberi-forløb. Kronprinsessen overværede historiefortællingen "Min lille kat" og deltog efterfølgende i legen "følelsesløb", hvor man viser, hvordan forskellige følelser ser ud. Besøget blev afsluttet med sangen "Sov min lille Bamseven", som Kronprinsessen også sang med på.

Fri for Mobberi blev lanceret i 2007 og henvender sig i forvejen til børnehaver og indskolingen. Fri for Mobberi er i dag udbredt i ca. 50 % af alle børnehaver og ca. 40 % af alle skoler og SFO’er.