Mary Fonden samarbejder med Red Barnet og Børns Vilkår om at stoppe mobning

Med det nye fællesskab ”Alliancen mod mobning” vil Mary Fonden, Red Barnet og Børns Vilkår gå sammen om en styrket indsats for at komme mobning til livs.

H.K.H. Kronprinsessen ved lanceringen af Fri for Mobberi til vuggestuer og dagpleje. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix ©

Alliancens arbejde vil bestå i nye initiativer mod mobning i folkeskolen, og vil som det første projekt udvikle et helhedsorienteret tilbud målrettet 4., 5. og 6. klasse i grundskolen. Udviklingen af projektet går i gang i andet halvår af 2016 og forventes afprøvet i 2017.

Alliancen mod mobning bygger på de tre organisationers mangeårige arbejde for børns trivsel, herunder Fri for Mobberi, som er Mary Fondens og Red Barnets fælles antimobbeprogram, der har fokus på forebyggelse af mobning i dagpleje, vuggestue, børnehave og indskoling samt erfaringer fra blandt andet BørneTelefonen og kampagnen #DeVoksnesAnsvar.

Alliancen baserer sin mobbeindsats på det nye mobbesyn, hvor mobning anses som et gruppefænomen mere end et individuelt problem. Når et barn mobbes, er det typisk et udtryk for en uheldig udskillelseskultur, hvor ingen kan føle sig sikker. Derfor fokuserer Alliancen mod mobning på at arbejde med hele børnegruppen og børnenes omgivelser – det handler om at skabe positive værdier og kulturer i børnefællesskaberne.