Mary Fonden støtter kvindekrisecenter i Afghanistan

Mary Fondens særlige donation på 50.000 USD går i 2018 til kvindekrisecenter i Afghanistan.

Hvert år uddeles Mary Fondens årlige donation til et projekt eller en organisation, som har vist særligt potentiale. Mary Fondens årlige donation på 50.000 USD går i 2018 til et kvindekrisecenter i Afghanistan.
 
På en hemmelig adresse i Kabul bor knap 70 kvinder og børn. De er flygtet fra brutal vold og lever afskåret fra omverdenen på grund af risikoen for at blive dræbt af deres familier. Mary Akrami er kvinden bag kvindekrisecenteret, der er et af de få steder, hvor afghanske kvinder kan søge sikkerhed. 
 
”Kvinders rettigheder i Afghanistan er under pres på mange niveauer. De afghanske kvinder kæmper med ødelæggende og stærke sociale normer, som gør dem meget udsatte. Mary Akrami har viet sit liv til at hjælpe kvinderne og deres børn og er en stærk talskvinde i kampen for at ændre forholdene for kvinder i Afghanistan. Det kræver stort mod og har samtidig gjort hende til et mål for dem, der ikke ønsker forandring. Med Mary Fondens særlige donation ønsker vi at støtte op om hendes imponerende og store arbejde,” begrunder H.K.H. Kronprinsessen.
 
Kvindekrisecenteret er en del af det uafhængige Afghan Women Skills Development Center og blev etableret i 2003 af Mary Akrami som landets første kvindekrisecenter. De knap 70 kvinder og børn, der lige nu bor på krisecenteret, er i sikkerhed, men er samtidig mærket psykisk og fysisk af deres voldsomme oplevelser. Af frygt for deres liv forlader de ikke centeret, men bruger tiden på at komme sig og genfinde troen på et liv uden vold.
 
Læs mere om donationen på Mary Fondens hjemmeside.