Program for besøg i Grønland

H.K.H. Prinsesse Marie rejser som protektor for Landsforeningen Autisme til Grønland den 14.-17. marts 2017 i anledning af autismekonference i Nuuk.

H.K.H. Prinsesse Marie indviede som protektor for Landsforeningen Autisme nyt udendørs lærings- og aktivitetsrum på Langagerskolen i 2015. Foto: Scanpix ©

Konferencen skal blandt andet styrke kendskabet til autisme i Grønland samt sætte fokus på tiltag, som kan støtte børn og voksne med autisme. Prinsessen vil holde åbningstalen og vil i forbindelse med besøget få lejlighed til at møde børn, unge og voksne med autisme.

PROGRAM

Tirsdag den 14. marts

Ankomst til Nuuk Lufthavn
kl. 13.00

Prinsessen vil ved ankomst blive modtaget af medlem af Grønlands regering Naalakkersuisut Sara Olsvig, landformand Heidi Thamestrup, Rigsombudsmand Mikela Engell samt formand for Kreds Grønland Karsten Høy.

Besøg i Nuuk Lufthavn
Kl. 13.05
Prinsessen mødes med en ung mand med autisme, der arbejder i Nuuk Lufthavn, og Prinsessen vil blandt andet blive præsenteret for hans arbejdsopgaver.

Onsdag den 15. marts

Besøg ved Uulineq
Kl. 10.00
Prinsessen besøger døgninstitutionen Uulineq for børn med autisme med plads til seks beboere. Under besøget får Prinsessen blandt andet mulighed for at hilse på nogle af beboerne og se nærmere på insitutionens faciliteter.

Besøg ved Suluppaluk
Kl. 11.15
Prinsessen besøger døgninstitutionen Suluppaluk for unge med autisme. Afdelingen har særligt fokus på at klargøre beboerne til at komme videre i livet med enten uddannelse eller arbejde. Ungeafdelingen har plads til fire beboere og fungerer desuden som udslusningsafdeling. Under besøget får Prinsessen blandt andet mulighed for at hilse på nogle beboerne.

Besøg ved Qiimaneq
Kl. 13.30
Prinsessen vil ligeledes besøge døgninstitutionen Qiimaneq for voksne med autisme med plads til seks beboere. Målet med institutionen er blandt andet, at beboerne bliver selvhjulpne, aktiveret samt udvikler sig. Prinsessen vil blandt andet modtage en introduktion til insitutionen og hilse på beboerne og ansatte. 

Rundvisning på Grønlands Nationalmuseum
Kl. 15.15
Prinsessen besøger Grønlands Nationalmuseum og bliver vist rundt af museumsdirektør Daniel Thorleifsen.

Torsdag den 16. marts

Overrækkelse af OCN-læringsbeviser  
Kl. 9.30
Prinsessen modtages af Nuuks borgmester Asii Chemnitz Narup, og forestår efterfølgende overrækkelse af OCN-læringsbeviser. 

Frokost med Nuuks borgmester
Kl. 11.30
Prinsessen deltager i frokost med blandt andre borgmester Asii Chemnitz Narup. 

Reception og præsentation af Landsforenigen Autisme – Kreds Grønland
Kl. 13.30
Prinsessen deltager i receptionen samt præsentation af Landsforeningen Autisme – Kreds Grønland i Hans Egedes Hus. Her deltager blandt andre forældre, børn med autisme samt foreningens samarbejdspartnere.

Åbning af Autismekonference
Kl. 16.00
Prinsessen holder åbningstale ved Autismekonferencen 2017, der finder sted på Hotel Hans Egede. Der vil efterfølgende være taler ved blandt andre formanden for Kreds Grønland, Karsten Høy samt landsformand for Landsforeningen Autisme Heidi Thamestrup.

Middag
Kl. 19.30
Prinsessen deltager i middag på Hotel Hans Egede med deltagelse af blandt andre repræsentanter fra den grønlandske regering.