Program for Kronprinsparrets besøg i Hinnerup og Hadsten den 8. september 2012

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Program:

Frijsenborg Gods
Kl. 11.00

Kronprinsparret ankommer til Frijsenborg Gods, hvor borgmester Nils Borring og lensgreve Bendt Wedell er værter for en frokost. 

Kl. 12.30 

Kronprinsparret kører i veteranbiler fra Frijsenborg Gods ad Linen til Hinnerup. 


HINNERUP
Kl. 13.00 
Kronprinsparret ankommer i veteranbiler til Hinnerup, hvor Hinnerup Garden tager imod. 

Kl. 13.07 
Kronprinsparret overværer Hinnerup-koret og Kreaktiv-koret synge ”Septembers himmel er så blå” på en udendørsscene ved Storegade 12.

Kl. 13.15 

Rundtur på Torvet, hvor der bl.a. vil være gymnastik- og zumbaworkshop, boksning med sumodragter og Panna-fodbold (én-mod-én fodbold).  

Kl. 13.40 

Kronprinsparret besøger en kunstworkshop, hvor børn og voksne laver kunst. Seks lokale kunstnere står for workshoppen, som er indrettet i et gårdareal og i et tidligere butikslokale. 


Kl. 13.55

Kronprinsparret besøger Hinnerup Bibliotek og Kulturhus, hvor der foregår aktiviteter for børn, heriblandt lege fra gamle dage og sanglege for børn i samarbejde med børnehaverne og musikskolen i Favrskov Kommune. 


Kl. 14.25

H.K.H. Kronprinsen afslører første del af et mindesmærke lavet af børn fra Hinnerup Billedskole i samarbejde med kunstner Line Frøslev.


Kl. 14.46
Kronprinsparret kører med veterantog fra Hinnerup Station til Hadsten Station. I forbindelse med afgangen markerer togets fløjte startskuddet på ”150-års løbet”, et motionsløb fra Hinnerup til Hadsten. 

HADSTEN
Kl. 14.55  

Kronprinsparret ankommer med veterantoget til Hadsten Station, hvor Randers Jernbaneorkester spiller ved ankomsten.

Kl. 15.05
Kronprinsparret besøger Modelbane Europa, en af Nordens største computerstyrede modeljernbaner.

Kl. 15.30

På Søndergade udgør en række billeder en historisk tidslinje, som Kronprinsparret besigtiger. Efter turen gennem Søndergade fortsættes ad Evald Tangs Alle, hvor der foregår forskellige ”moderne legeaktiviteter” med segways, beachminton, streetbasket og stomp.


Kl. 16.00
Kronprinsparret fortsætter ind på Ernst B. Sunds Plads, hvor der foregår aktiviteter med musik, teater og gammeldags håndværk. 

Kl. 16.15

H.K.H. Kronprinsessen afslører anden del af mindesmærket lavet af børn fra Den Skæve Billedskole i Hadsten i samarbejde med kunstner Line Frøslev efter samme ide, model og form som mindesmærket i Hinnerup.

 

Borgmester Nils Borring takker for besøget i Hinnerup og Hadsten og overrækker en gave til Kronprinsessen.


Kl. 16.30 
Kronprinsparret tager afsked med Favrskov Kommune, mens Hinnerup Garden spiller. 

Yderligere information

Se jubilæumsprogram fra Favrskov Kommune.